Очаквано в Narod.bg: И Слави ни лъже, стяга се да управлява с Мая Манолова

1 2 751

Новият „борец” са справедливост и уж враг на хунтата ГЕРБ – Слави Трифонов, пробва да ни излъже с изтъркани номера. Само преди дни новоизлюпеният политик с опит в чалгата се изцепи, че неговата партия „Има такава държава” няма да прави никакви коалиции и сама ще се бори за място под политическото слънце в България, припомня Narod.bg.

Наш източник от висшите кръгове на властта обаче разкри, че вече е проведен такъв разговор за поредната безпринципна коалиция между Слави Трифонов и пребоядисаната социалистка Мая Манолова.

Срещата минала в тесен кръг в офис, обитаван от шоумена, който засега отказва да си избере конкретен адрес за партийна централа. На спявката е постигната принципна договорка за общи действия на предстоящия предсрочен или редовен вот, категоричен е източникът на Narod.bg.

До общия фронт с цел по-голямо представителство в бъдещия парламент се стигнало след последната социология на „Екзакта”, според която партията на Дългия е трета политическа сила след ГЕРБ и БСП с 9% подкрепа.

Реклама

Националното изследване на „Екзакта Рисърч Груп” е проведено в периода 5 – 12 декември 2020 г. на квотен принцип (по пол, възраст и тип населено място), като са подбрани „face to face” 1025 пълнолетни българи в 70 населени места на страната.

Според проучването електоратът на „Изправи се. БГ” на Мая Манолова е около 2,4%. Формацията на бившия омбудсман, заела поста с подкрепата на Бойко Борисов и ГЕРБ, вече се спряга като самостоятелна партия извън коментираните коалиционни формати с нейно участие.

Целта на Слави Трифонов и Мая Манолова била с обединени сили да се опитат да достигнат втората по сила партия – БСП, която имала 16,5 на сто подкрепа.

Социологическото изследване показа още, че неодобрението към кабинета на Бойко Борисов през декември е рекордно – 61,3% са против хунтата, а едва 28,4%

1 Коментар
  1. agabaga казва

    Че защо не, важен е общия фронт срещу общия враг. Не на разединението!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.