Отровното трио се разпада! Велислав Минеков спира с политиката (ИЗПОВЕДТА НА ПРОФЕСОРА)

1 3 111

Отровното трио проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, които бяха в ядрото на протестите срещу престъпната власт, се разпада, научи Narod.bg.

Причината е, че скулпторът проф. Минеков е решен да спре участието си в политическите и обществени процеси и да се отдаде на университетска кариера.

Проф. Минеков сам призна, че краят на неговата ангажираност в политиката наближава. Скулпторът си даде време до 23 декември, докогато иска да види голямо обединение на всички извънпарламентарни фракции, партии и коалиции в името на една обща цел – падане от власт на крадливата хунта ГЕРБ и свалянето на Бойко Борисов.

Изповедта проф. Велислав Минеков публикува на стената си във фейсбук, ето какво точно написа:

Няколко думи, не с отчаяние и не с омраза.

Изглежда самоизяждането е по-желано от съединението. Егоизмът, конспирациите и самолюбието остават единствено значими. От Цицерон до Иван Хаджийски ще бъдем обречени на вечното самовато разединение. Изглежда смисълът от протеста е да остане като част от спомените за някакво единство.

Реклама

Струва ми се, че нямам силите да бъда посредник в нищетата на преклонения разум. Бих желал да бъдем Истанбул или Будапеща, но вероятно е да останем същите, от Освобождението до днес. Мълчаливото ни съучастие в делата на една престъпна власт и съвършенството на нашите идейни различия ще оставим като мрачно дарение на поколението след нас. Османското наследство ще пазим тайно в душите ни, ще бъдем революционери при подходящ спасител.

С оглед на последните събития. Очаквам ясни съвместни действия срещу превзелата ни шайка и управляващи мутри. Декларация за съдействие за честни избори и ясни, обединени намерения.  В последствие правителство насочено в срещу днешната мафия. Да, нужен е компромис, тежък е, боли. Живеещите в миналото трябва да предпочетат бъдещото.

И всички извънпарламентарни фракции, партии и коалиции, трябва да направят болезнения жест за обединение. Алтернатива няма.

Преговорите са ежедневни, резултатът е очакван.

„Съединението прави силата”  – да бъде прочетено от всички честолюбиви и претенциозни заявители на победата.

В случай, че обединението е невъзможно /до 23.12./, възнамерявам да прекратя моето политическо и гражданско съучастие.

Каквото можах, направих.

1 Коментар
  1. БОГА казва

    Казвайте предварително кога има протести, Вие спряхте да публикувате информация?! Аз лично често ходех с дъщеричката ми, но Вие съобщихте, че ги прекратявате и затова спрях да ходя, а и няма информация

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.