МЕРЗАВЦИ: Ангелов и Сачева крият каква е смъртността в социалните домове

0 3 601

Четири дни мерзавците в Министерството на здравеопазването на Костадин Ангелов и Министерството на труда и социалната политика на Деница Сачева крият каква е смъртността от коронавирус в старческите и другите социални домове, видя Narod.bg.

Стотици или хиляди починали в статистиката са жертви на липсата на грижи и контрол от държавата в подобни институции и каква вина имаме ние останалите за това, при положение, че всеки ден нагло ни се вменява от екрана?

Според признания на главния санитарен инспектор и член на НОЩ Ангел Кунчев пред 19 минути при първата вълна от голяма смъртност в края на август и началото на септември положението беше следното: 26 000 са най-рисковата група за К19 хора в старчески домове и други социални институции. 2 сестри вкараха вируса в дома в Русе, защото работят и в инфекциозно отделение и дойде смъртността. Лекар с първи договор на летището вкара ковид в дома във Варна, с 250 души, който е частен и не се водеше никъде в държавните органи.

Реклама

Сега в Сунгурларе вкарването е от санитарка, чийто син е дошъл от Италия. Случаят е от вчера. Работим бързо да решаваме нещата, защото в Сърбия имаше дом за стари хора, където жив не остана.

Всичко това разказа доц. Ангел Кунчев от НОЩ, главен санитарен инспектор на България. Той призна, че въздушно-капкова инфекция никой не може да спре, но може да се контролира“. Той поясни, че в старчески домове смъртността стига и 100%! В редакцията продължаваме да получаваме сигнали за много заразени и висока смъртност в такива, а също в домове за хора с умствени увреждания, които поради отдалечеността си от София, са далеч и от вниманието на медиите.

Защо фактите се крият и каква е черната статистика? Важно е да знаем. За да може ясно да бъдат обвинени и онези, които са отговорни за това, а не да се вменява отговорност на цялото общество.

Сега поне дано властта разбере каква е цената на ниските заплати на медсестрите, санитарите, а и на самите лекари и на неплащането на заработените им премии за работа на първа линия. Никой не е забравен и нищо не е забравено. Сметката идва и няма отменяне!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.