Топ хотелиер: В България вече няма бизнес, неадекватната власт ни се подиграва

1 5 566

Неадекватното управление на България постави реалния бизнес на колене. След втория локдаун заради пандемията от ковид  ресторантите и хотелите отново са затворени. Стигна ли се до фалити заради мерките срещу коронавируса?

Narod.bg отговаря – да, много хора с малък бизнес вече са в бюрата по труда в търсене на работа

Какво казва експертът Веселин Налбантов?

В България бизнес повече не може да се прави. С тези мерки туризмът в нашата държава не може да съществува. Това заяви в „България сутрин“ зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Веселин Налбантов.

„Ние сме разумни хора, не отричаме пандемията, но не можем с тези неадекватни мерки. Зимният туризъм е обречен“, категоричен беше Налбантов.

По думите му, ако затварят хотелите и ресторантите, то те трябва да бъдат компенсирани.

Реклама

„Половинчатите мерки са неадекватни. Вярно е, че е неизвестно за всички, но ако затварят – да компенсират бизнесите. Курортите са поставени на колене, няма записвания за следващата година“, отбеляза зам.-председателят на БХРА.

И добави, че да се чакат туристи от чужбина, е „абсурдно“.

„Трябва социалното министерство да реши по какъв начин да компенсира хората. Тези 24-25 лв. категорчно не стигат. С 300-400-500 лв. как се живее? Ние не искаме подаяния, но говорим за милиарди, които ЕС отпуска, а ние не ги виждаме тук налице“, каза още Веселин Налбантов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи още, че „не се ли вдигнат чартърните полети, туризмът не може да съществува“.

„Има информация, че собствениците продават хотелите. Аз чакам да се отпусне малко пандемията и продавам всичко на 50%“, категоричен беше Налбантов.

„Това, което се случи със затварянето, е пълна подигравка и неадекватно отношение към хората от зимния туризъм. Лятото ние спазихме всичко, но лично аз имам 30% от оборота, който имах миналата година. Не се ли намери ваксина, не може да стане. Не очаквайте да има летен туризъм следващата година“, каза на финала зам.-председателят на БХРА.

1 Коментар
  1. Веселин иванов казва

    Поздрави. Налбантов ,очаквано все пак заслужаваш. Поздрави на всички Вас колектив.семейство да сте живи издави още дълго време .и да очакваме добри времена. Поздрав Веселин Иванов Германиа Манхайм бъдете щастливи оздрави всички.радваме се за успехи

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.