Иде Коледа! Фандъкова подари 5 млн. лв. на фирма от обръчите на ГЕРБ

1 1 568

Коледа вече дойде за близките до ГЕРБ фирми, които от години получават сериозен финансов ресурс покрай престъпната власт. Дойде ред и на Столична община, управлявана от зам.-шефката на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, която се готви утре за „предколеден подарък“ на стойност 5 млн. лева на концесионера МТК ООД, който осигурява вътрешноградски превози в София, научи Narod.bg.

Проф. Румен Гечев посочи, че съгласно подписан договор при промяна на цените на петролните продукти с над 20% и годишната инфлация над 5% Столична община е трябвало да промени цените на концесионната услуга, която трябва да поевтинее предвид сринатите цени на дизела.

От Общината не са направили това и не е ясно защо. „Защо Столична община не е свършила работата си и защо не са актуализирани цените съгласно договора? Защото цените са вървели не само нагоре, а и надолу както по отношение на петролните продукти, така и по отношение на инфлацията, тъй като през този период в България е имало и дефлация?“, попита проф. Гечев.

Депутатът припомни, че през 2012 г. по същия начин управляващите са подарили над 3 млн. лева на друга транспортна фирма. „Защо Столична община продължава с подаръците за милиони заради това, че не си е свършила работата?“, критикува местната столична власт депутатът.

Реклама

Проф. Гечев подчерта, че това се случва в момент, в който хората умират по стъпалата на болниците и в момент, когато Столична община е принудена да свива разходите си.

„Проведохме заседание на Градския съвет на София, на което взехме решение да задължим общинските съветници на БСП да оттеглят подписите си от доклада, който е подготвила работната група. Упълномощаваме и задължаваме нашите представители в Столична община да гласуват против подаряването на парите на данъкоплатците“, категоричен  бе Румен Гечев.

Народният представител се обърна и към управляващите: „Призоваваме ги да оттеглят този вреден и ощетяващ столичани доклад. В противен случай ще подадем сигнал в прокуратурата срещу кмета на София за неправомерно източване бюджета на Столична община“, предупреди Румен Гечев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.