СЛУЧИ СЕ! ДПС сваля Бойко от власт, евродепутат на Доган атакува кражбите за милиарди в земеделието

3 26 458

Най-сетне се случи очакваното – ДПС започна действия по сваляне от власт на Бойко Борисов и хунтата ГЕРБ, видя Narod.bg. Първият сериозен залп по правителството даде евродепутатът на Ахмед Доган Атидже Алиева – Вели, която бе зам.-шеф на Държавен фонд „Земеделие” и е наясно с игрите за милиарди, които въртят земеделският министър Десислава Танева и шефът на фонда Васил Грудев, алармира източник на Narod.bg с позиции в кабинета на Борисов.

Атаката дойде от интервю за сайта agro.bg, в което Атидже Алиева – Вели заявява в прав текст, че 13 държави членки на ЕС получават 5 млрд. евро допълнително за инвестиции в селските райони, но България не е сред тях заради колосалните далавери, които Танева, Грудев и сие въртят от години.

Попитана как изглежда бюджетът за земеделие за новия програмен период, Вели отговаря следното:

„344 милиарда евро са за земеделие. От тях 259 милиарда евро са за директни плащания, 78 милиарда евро – за Втори стълб и 7.5 милиарда евро по Плана за възстановяване за земеделие. Тук обаче искам да отбележа една друга точка, която привлече вниманието ми в многогодишната финансова рамка и това е точка, по която 13 държави членки получават 5 милиарда евро допълнително над бюджетите си за инвестиции в селските райони.

Реклама

Бях много изненадана защо България липсва сред тези 13 държави членки, но очевидно договорките на премиерите на Европейския съюз е тази и България не е включена в тези допълнителни пакети. Изненадана съм”, пусна нова стрела Атидже Алиева.

Разгромяващото интервю се тълкува именно като първата сериозна нападка от ДПС към доскорошния негласен партньор ГЕРБ с цел осигуряване на собственото си политическо бъдеще, обясни читателят на Narod.bg.

ВИЗИТКА:

Атидже Алиева-Вели е заместник изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция от 2013 г. до май 2019-а, когато стана евродепутат. В ДФЗ Вели бе с ресор прилагане на Програма за развитие на селските райони (ПРСР). Завършила е магистратура по „Индустриални биотехнологии” в СУ „Св. Климент Охридски”.

3 Коментара
  1. Атанас Кирилов Атанасов казва

    ЗАТВОР ВЕДНАГА БОЙКО И МАФИЯТА ИЗГРАДЕНА ОТ ГРОБ

  2. Стоян Лозински казва

    Уморих се да обяснявам, че този тенденциозно наложен за употреба глагол „случи се“ е изключително удобен за крадците, олигархията и властоимащите бандити. За да внушат, че това, което става в България е случайно. А истината е точно противоположната – тези процеси на грабеж и разграждане нямат нищо общо със случайността, а са дирижирани, търсени и постигани чрез схеми и наглост, т.е. нищо не се „случва“, а СТАВА! Това важи и за малкото положителни явления, като това, че евродепутатката Вели посочва грабежа на евросредства от герберастите, т.е това нейно твърдение не се „случи“, а стана реалинсто, защото е израз на целенасочен изказ и политическа воля. Мили Джурналисти, не бъде папагали, а мислещи същества!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.