Жесток автогол: САЩ удрят Бойко Борисов с „Балкански поток”, който се строи от Русия (СНИМКИ)

1 11 886

Бойко Борисов, който дълго време се опитваше да лъже и САЩ, и Русия покрай строежа на „Турски поток”, наречен от него „Балкански”, си вкара жесток автогол, научи Narod.bg.

Новината лъсна от теч на информация, според която кабинетът на ГЕРБ крие решението на САЩ да наложи жестоки санкции на Русия и фирмите, участващи в строителството на „Турски поток” и „Северен поток-2”.

Още на 9 декември палатата на представителите в Конгреса на САЩ приела решение да бъде спряно строителството на двата руски проекта – единия към Германия, а другия през България.

Реклама

До момента Борисов всячески се опитва да представи газопровода, строящ се на територията на България, като „Балкански поток”. Маневрите на Мутрата обаче лъснаха при журналистическо разследване, което показа, че газопроводът всъщност се строи от руски фирми.

След решението на САЩ за санкциите говорителят на руското Външно министерство Мария Захарова коментира решението на Вашингтон като „антируско”. Тя заяви още, че Москва няма да спира работата по газопроводите и няма да се съобрази със санкциите на американците. Странно, но реакция от Борисов по международния скандал все още няма.

Специално за „Турски/Балкански поток” американците били категорични, че ще бъде спрян с всички средства като отговор на Анкара и Русия за сделката по доставяне на Турция на руски ракетен комплекс С-400, съобщават авторитетни медии като ТАСС и германската ДПА.

В Германия наблюдатели са убедени, че Северен поток няма да бъде завършен. Остава да видим как Борисов ще се измъкне от скандала, в който алчната хунта сама се вкара със строежа на газопровода.

1 Коментар
  1. ТИ ДА ВИДИШ! казва

    ТРЪБАТА Е ГОТОВА НА 100%! В момента завършват изпитанията за налягане и вече е издаден акт 15. До края на годината чакайте първата газ както е обещано!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.