Хотелът на Любка Качакова в с. Гела дере студенти с боб за 15 лв. и кюфте по 8 лева (НАГЛОСТ)

4 21 305

На 8 декември купонясващи по повод студентския празник младежи останали изненадани от солените цени, предлагани в спа хотел „Гела” в китното родопско село, научи Narod.bg.

Порция агнешко по специална рецепта струвала 30 лева, класиката в родопската кухня – смилянският боб яхния, гонел 15 лв., кюфтето – 7,80, салатата от белени домати – 9,90, а пилешката супа – 13,50 лв., показа разследване на в. „Уикенд”.

Това става ясно от касова бележка, която видя бял свят след приключването на купона. Студентите яли, пили и се веселили, но останали дълбоко разочаровани от ценоразписа, защото се надявали на някакви празнични намаления, каквито обаче нямало.

Всъщност, СПА комплексът принадлежи официално на свекъра на бившата политичка. Разположен е 50 километра над Смолян, сред почти девствената природа на планината.

Бившият зам.-министър на екологията и нейният съпруг Петьо редовно обитават базата, с която се сдобиват през 2002 г., благодарение на тогавашната кметица Калинка Драганова. Мястото се харесва на младото семейство и те решават да инвестират пари в единствения хотел в селото.

Ако се вярва на мълвата от тогава, „апетитите” на фамилията се увеличават с всяка изминала година. Кумът на Качакова Кирил Асенов получава сертификат за изграждане в близост до Гела на мегакурорт с десетки писти, ски влекове, лифтове и хотели.

Реклама

Качакови разработили и местното читалище. Превърнали го в суперлуксозен СПА център с джакузи, вани за масажи, спортна зала, кафене и още много глезотии. Цените, разбира се, не са за простосмъртните български граждани нямали досъп.  Дълго време центърът усилено се рекламирал със снимка на Любка, застнала пред родопски язовир.

Зад нея бил монтиран фотос на един от най-известните български гайдари – бай Дафо. Човекът обаче харебр  си нямал, че ще използват лика му с такава цел. Пред местните казвал: „Нека я зърна по пътя си тази Качакова, с тояга ще я гоня! Това читалище с двете си ръце съм го строил за гелчани, не за да й го подаряват сега наготово, та да лапа пари”.

Любка Качакова – момата, по-известна с фанелката с надписa „Срам ни е от вас!“, закупила на безценица чрез мошеничество сградата на читалището в с. Гела, обявена предварително за изгоряла.

Сега видната матрона е собствeничка на малко спретнато СПА хотелче в същото това село, и нов (по неведом начин) собственик на чужди имоти в селото.

Инициатор за бетониране на една от най-красивите местности в Родопите е чрез проекта за ски център „Супер Перелик“.

Главен инвеститор и собственик на половината от акциите на дружеството за изграждане на ски центъра е нейният кум, бизнесмен от Смолян, чиято единствена дейност до сега е фирма за лека градинска мебел.

Кака Любка притежава и спретнато, купено на безценица („от роднини“), парцелче в местността Иракли, която съвсем „случайно“, със заповед на МОСВ, излезе от мрежата Натура-2000.

Вярна на обещанието, че няма да се намесва по въпроса за Иракли, Качакова си затвори очите пред опустошаването на река Вая. Само за сведение: При НДСВ Качакова отговаряше за икономиката, а в Тройната коалиция – за екологията и опазването на водите в България. Наглост, нали?!

4 Коментара
 1. доц. Мекопишкофф казва

  Тъз Къч-акова е много мръсна, много меризлива, кална перустия. Вони от далеко на умрели лебеди. Не се се подмива с години. Отврат

 2. […] На 8 декември купонясващи по повод студентския празник младежи останали изненадани от солените цени, предлагани в спа хотел „Гела” в китното родопско село, информира сайта Narod.bg. […]

 3. Оня казва

  Боклук!

 4. Борислав Манджуков казва

  персонал: чистота: услуги:
  удобства: цена:
  Искам да попитам Гн Качаков след като жена му е Търговско Аташе в USA ,защо поне малко опит нее почерпил.Макар че Любка Пазарджишка кокона какво ли разбира от дипломация,затова сме на тоя хал хора плащаме на селяни да си учат децата в Америка с наще парици..
  Бях в хотела 2 дни ,искам да попитам кое ви е органик,мисля само яйцата от кокошките щото тичат из двора ви.Месото е от ферма в Кърджали минало та и заминало покрай органика.В конфитюрите ви има кило захар ..
  Другите продукти са от Била Смолян ,видях етикетите им , не съм хейтър ама сте голяма смешка , ако има нещо което за което мислите че не съм прав имате ми телефона във компютъра си обаде те се .

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.