Не давай, Кобра! Ти представляваш сикаджиите – същото държане, прийоми и наглост

5 7 031

„Излизаш да се боксираш с Джошуа, разбираш ли, Антъни Джошуа?! Но ти липсва спортен респект. Липсва ти култура. Бият те, а ти се смееш, смееш се нагло, безпардонно. Некултурен си. Кличко те победи, а ти стоеше на един крак – изплезен. Джошуа те биеше, а ти се хилеше. Провокираше го. Победи те, а ти повтаряше: Помни ме! For what???

Накратко, ти си достоен представител на едно цяло поколение невъзпитани българи и само на тях. А на тези, които подкрепят спортист на етническа основа, нека кажа следното: Спорта няма цвят, няма нация. Спорта е дисциплина, нещо което Пулев няма. Той загуби, загуби хилейки се нагло срещу боксьор, който имаше дисциплина.

А сега малко към патриотите: Това ли е България? Този ли представи България? Как я представи? С възпитание или просто е достатъчно фамилното му име да завършва с „ов“, за да викаме: Давай, Кобра! Какво да даде? Пример за подражание? Тази страна е имала спортисти (някои от тях живи), накарали тази страна да се гордее, които се срамуват от възпитанието на Пулев. И те са губели мачове и състезания, но са били отговорни и адекватни.

Девети рунд можеше да се окаже спокойно първи, ако победителя не внимаваше за себе, за да не сбърка за следващия мач, в който ще се бие срещу циганин – циганин, който е класи по-възпитан от Пулев. Това е единствената причина, кобрата да изпълзи до девети рунд. Ще го запомним с това, че умело натискаше патриотичните струни на уморени хора, толкова уморени, за да не видят големия срам. Започваш мача с песента: „Притури се планината“, а културата ти е „притури на наглостта“. Губещия стиска ръката на победителя. Поздравява го за победата. Благодари за играта и възможността, която е имал. Губещия не се репчи като петел след тотално и смазващо поражение. Такъв спортист би представил България, не Пулев.

Реклама

Едно е да загубиш боксов мач – нищо, това е спорт. Но когато загубиш ума си, тогава е срам. И последно, той не представлява България, той представлява върхушката в тази страна. Представлява угоеният и дебеловрат депутат. Представлява поколението сикачии, защото има същото държание, същите приоми и същата наглост. Тази страна се е представлявала от Серафим Тодоров, Станка Златева, Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Ивет Лалова. Хора, които представляваха класа, възпитание, народ. Не ги обиждайте с Пулев.

Толкова порочна патриотичност служи на бай Ганьо, без значение дали ще се излага като Борисов в Брюксел или като Пулев на ринга – Ганьо е Ганьо, верен на себе си. Честита победа на англичанина, той победи срама на една уморена страна. Спомогна да се повали една малка част от мутренската мускулна маса, която се наложи над обикновения българин. Не давай Кобра, не давай… Не продължаваме напред, отиваме назад…“

Автор: Сунай Маджуров

Източник: Фейсбук

5 Коментара
 1. БОГА казва

  Браво на редактора – МНОГО ТОЧНО НАПИСАНО И КАЗАНО!! МУТРАТА ПУЛЕВ който отива с други мутри да освиркват световния шампион докато се мерят на кантара!??

 2. PolyAngel казва

  Авторът на този коментар се казва Сунай Маджуров, не Владимир Велков, а оригиналът на постингът е тук: https://www.facebook.com/aureusmilitare/posts/10220515568052489

 3. PolyAngel казва

  Авторът на коментара не е редактора, кое е съм описала и показала в моя коментатар по-долу 🙂

 4. Бeнко казва

  Браво на автора.Браво бе!

 5. Силвий казва

  Браво! Ясно и точно

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.