Политически слух: Доган дал 3 млн. на Слави Трифонов

1 6 599

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е спонсорирал влизането в политиката на Слави Трифонов с 3 млн. лева. Актуалният политически слух върви усилено по върховете на властта, разкри ексклузивно пред Narod.bg читател с позиции в парламента.

Не е ясно дали зад необявената официално „субсидия” стои конкретно политическо обещание, поето от лидера на „Има такава държава” към Доган, призна информаторът ни. Но пък кой дава 3 милиона без никакви ангажименти, чуди се читателят на Narod.bg.

Според различни източници парите за подкрепата на проекта на Трифонов идват от турски фирми, които въртят сериозен бизнес с държавата и печелят обществени поръчки в най-апетитните сфери като строителството, например.

Реклама

Новината на Narod.bg задочно вече бе потвърдена от самия Слави Трифонов, който обективно вади кирливите ризи на управляващите от ГЕРБ, но „случайно” забравя за ролята на ДПС в порочния модел на упражняването на властта.

Наскоро „Дневник” изпрати няколко въпроса до новия политик, сред които се откроява любопитният как се позиционира към ДПС, която дори като опозиция реално влияе върху всяко важно събитие в държавата. Конкретното питане беше би ли съумял Слави Трифонов да се опази от всякакви форми на коалиция с политическата сила, основана от Ахмед Доган.

Съвсем неслучайно Дългия не отговоря директно на този въпрос, а казва съвсем по йезуитски: „Аз съм против това статукво”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.