Гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС (ВИДЕО)

1 876

Гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС. Такъв извод направи успелият в САЩ бизнесмен Павел Вълнев след обиколки из България покрай кампанията на партия „Републиканци за България”, на която е зам.-председател, разбра Narod.bg.

В парламента реално опозиция няма. По време на обиколките ми из страната видях масово практиката „гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС“. Симбиозата между двете партии е толкова голяма, че не е ясно коя от тях е управляващата, заяви в интервю за „Студио Банкеръ“ топ бизнесменът.

„В България докато откриеш фирма и стартираш, вече са ти поискали рушвети от няколко места. В Америка съществува т. нар. small business administration – държавна структура, която подкрепя пред банките проекти на кандидати без кредитно досие.  Ние нямаме държавна подкрепа за стартиращи малки и средни бизнеси, които са гръбнакът на всяка икономика.

В Щатите институциите са работещи, всичко се случва по правилата, а конкуренцията работи в полза на по-добрия. У нас конкуренцията се изразява в близост до властта. Затова нямаме реален бизнес и се разчита на държавни поръчки и европрограми. Данъците са ниски, но липсва сигурност. Неслучайно „Майкрософт“, и „Амазон“ инвестираха в Гърция“, коментира той.

Във Велинград ГЕРБ печели изборите с 10 хил. гласа, ДПС и БСП общо имат около 3 хил. гласа. Назначава се общински съвет, начело с представител на победителите, но идва Влади Горанов и нарежда той да бъде заменен с човек на ДПС, иначе щял да фалира общината, каза той.

Реклама

В момента се харчат 3 млрд. за една тръба, която може да остане неизползваема за България, с идването на демократите на власт в САЩ. Да не говорим, че тази тръба не струва повече от милиард, каза още зам.-председателят на „Републиканци за България“.

За да се инвестират правилно, трябва ясна визия какво искаме да постигнем, сектор по сектор. Напълно постижим е влак-стрела, който да свързва София, Варна и Бургас, а по-късно и околни балкански държави. Това ще стимулира туризма – стигаш от столицата до морето за 1 час – ще спадне трафикът по магистралите, ще намалеят транспортните злополуки. Много важна е и една магистрала в планински терен, която да тръгне от Благоевград, през Банско, Разлог, Гоце Делчев, Доспат, Девин, Смолян – тя ще развие тези изостанали региони, ще свърже зимните курорти, ще ги превърне и в летни, каза Вълнев.

Аз съм дясно мислещ човек и нямам слабост към синдикатите, защото пречат на едрия бизнес. В България те са паразитна група, която не помага нито на работниците, нито на бизнеса, каза още той.

Вижте цялото интервю с Павел Вълнев тук:

1 Коментар
  1. Мара казва

    Г-н Вълнев, всичко добре, но народа казва: „КАЖИ МИ КОИ СА ТИ ПРИЯТЕЛИТЕ ЗА ДА ТИ КАЖА КАКЪВ СИ ТИ!!!“
    А аз ти казвам и предупреждавам…С ЛОШ ПРИЯТЕЛ (ЦВИНОКИО) СИ СЕ СЪБРАЛ….и сдружение с ЦВИНОКИО е все едно манджа с подправка фекалии!!!!
    +++

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.