МЪЛНИЯ: Зам.-министър издава схемите на ВМРО с горенето на боклук (РАЗСЛЕДВАНЕ)

1 4 804

Арестуваният и по-късно уволнен от поста зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков подготвял скандални разкрития за връзката на ВМРО с вноса на отпадъци, чието горене трови България от години, научи Narod.bg.

Живков не смятал да мотае уличаването на пишман патриотите в събедния процес срещу него, защото се опасявал, че делото може да се проточи. Затова бившият зам.-министър планирал да хвърли бомбата при излизането от ареста със специално изявление.

Красимир Живков е обвинен, че е основният покровител на далаверата с вноса на опасни отпадъци по делото срещу братята Пламен и Атанас Бобокови, предаде и „Галерия”.

Бизнесмените обаче са на свобода, както всички останали обвиняеми по делото. Единственият, който е зад решетките вече повече от 6 месеца, е именно Красимир Живков.

Бившият управник няколко пъти пробвал да излезе под домашен арест, но до момента без успех.

Реклама

По време на разпитите в прокуратурата Живков отрекъл да е вършил престъпления. В молбите си за свобода пред съда Живков посочил, че не той, а колегата му от ВМРО Николай Кънчев издавал разрешителни за внос и съхранение на отпадъци. Кънчев и до днес е зам.-министър и същевременно зам.-шеф на партията на Красимир Каракачанов. За основните обвиняеми по далаверата с боклуците – братя Бобокови, се знае, че са приятели на военния министър. Каракачанов дори е кум на Пламен бобоков и кръстник на трите му деца.

Красимир Живков бил разочарован от колегите си в министерството, което е под контрола на ВМРО. Окаушеният политик бил потресен и от действията на уж близкия си приятел Валентин Златев.

Изританият от „Лукойл” правешки олигарх и мастит хотелиерски бос вече беше разпитан в прокуратурата по грандиозната схема, но не намерил време да отиде на свиждане на Красимир Живков.

Междувременно заради обвинението по „Боклукгейт” НАП и Антикорупционната комисия започнали проверки на имуществото и доходите му. Красимир Живков е известен с няколко имотни придобивки, като сред тях се откроява огромната му вила с часовникова кула в родния Правец.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.