Първо в Narod.bg: ГЕРБ напъва да отложи изборите. Президентът обяви датата 28 март 2021 г., хунтата иска да държи властта поне до май

1 2 532

Хунтата ГЕРБ се напъва да отложи редовните парламентарни избори поне до края на май, в опит да се задържи на власт, разкри Narod.bg. Напъните за политическо оцеляване на шайката около Бойко Борисов лъсна от думите на ортодоксалния гербераст Георги Марков. Вместо да обясни какво мисли за гей драмата в Брюксел, в която лъсна един от най-близките съратници на любимия му Виктор Орбан, Марков подхвана болната за ГЕРБ тема „избори”.

Повод стана изказване на държавния глава по-рано днес. Румен Радев, чието конституционно право е насрочване датата на вота, обяви, че според него изборите може да бъдат проведени 28 март.

Това означава, че ГЕРБ слиза от управлението и при достатъчно желание от новата власт, схемите за милиарди на престъпниците от управляващата в момента партия ще бъдат разследвани и за пръв път е възможно народът може да види премиер и вицепремиери в затвора.

Това е голямата болка на гербераста Георги Марков, който подскочи като ужилен, че 28 март е прекалено рано, изборите трябвало да се състоят най-рано в края на май заради…коронавируса, който Баце уж бори най-успешно в света, докато сме на първо място по смъртност.

Реклама

„28 март е първата възможна дата и според мен е лудост те да бъдат проведени тогава. Аргументите ми са следните. За да се проведат едни нормални, честни парламентарни избори с активно участие на избирателите в тях, трябва да се изберат възможно най-добрите условия. А провеждането предизборна кампания през февруари и март, тоест посред зимата, е най-лошият вариант за избиратели, а бих казал и за извънпарламентарните партии, които тепърва ще трябва да правя структури и кампания”, философства герберастът.

„Всички политически сили ще бъдат затруднени през февруари да участват активно в изборна кампания не само защото все още не е ясно какво ще стане с чумата, която аз нарекох биологична война. Очевидно е и за България, и за цяла Европа – пандемията няма да отмине бързо, че ваксините може да закъснеят и ние отново ще отидем на вариант избори по време на чума, което и прави Радев.

Радев на всяка цена иска да прави избори по време на чума. бяхме послушали през август и септември, точно сега щяхме правим избори – избори с маски, избори със затворени магазини, със затворени зали, в които да се проведат срещи с избирателите”, „загрижен” е за народа Марков.

„Смятам, че е коректно държавният глава преди да обявява прибързано датата на изборите, което е негово конституционно право, разбира се, да проведе консултации с политическите сили – парламентарни и извънпарламентарни, внимателно да се следи обстановката в страната и при всички случаи да бъдат проведени във време, когато климатът е по-топъл, денят – по-дълъг, за да може се направи една добра кампания”, най-сетне изплю камъчето близкият на премиера от СИК.

Пускането на Георги Марков на първа линия с подобни „аргументи” издава ясната цел на ГЕРБ – да се окопае във властта поне до края на май, коментираха източници пред Narod.bg.

1 Коментар
  1. Йордан казва

    защо ли ГРОБ старателно прокарва тезата за отлагане на изборите , по всички платени медийни канали, a и с говорилнята на десетките платени плазмодии отворковци, политически бояджии и всякаква такава „измет“?
    Тука 100% истината е не е само са още месец, месец и половина на власт! Очевадно става въпрос за евро траншовете в началото на годината и ГОЛЕМИЯ въпрос е ГРОБ-а да ги разпределя по приятелските фирми или едно ново правителство със спазени законови рамки!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.