Вече има таен списък кои политици ще се боцнат с първите ваксини

2 2 961

В началото на седмицата министър Костадин Ангелов се похвали, че първите 125 000 ваксини срещу коронавируса вече пътуват към България и ще пристигнат за празниците в края на годината с шейната на дядо Коледа.

Думите му хич не са празна хвалба, но далеч не казват всичко – популярният сайт Lupa.bg твърди, цитирайки свои източници, че в три елитни държавни столични болници вече тече подготовка за ваксинация. Като първата стъпка е обособяване на списъци с „правоимащи“, които първи ще получат шанс да изпробват чудодейната защита.

Официално с предимство са обитатели на старчески домове, граждани над 80 години с хронични заболявания, както и медиците от първа линия, борещи се с Ковид-19.

Реклама

Според запознати обаче изготвящите се списъци са все едно извадени от папката с охраняваните лица от НСО.

Започва се с президента, председателя на Народното събрание и министър-председателя, членовете на Министерския съвет, членовете на Конституционния съд, заместник-председателите на Народното събрание, председателя на Върховния касационен съд, председателя на Върховния административен съд, омбудсмана, кметовете на столицата и други големи градове.

Очаква се ваксинацията да покрие и техните семейства, както и заместник-министри, председатели на агенции, висши държавни служители до девето коляно. Мнозина от тях вече са изкарали коронавируса, но въпреки това ще им бъдат поставени ваксини заради риска от повторно заразяване.


Списъкът е важен, защото въпросните лица ще трябва да бъдат обстойно прегледани в оставащото до пристигането на ваксината време. Целта е да се установи дали не страдат от заболявания, които може да предизвикат нежелани усложнения, писа Уикенд.

2 Коментара
  1. stoyanov казва

    Ауу а Гешев защо са го забравили.

  2. ГРОБСПежът на десетохилядолетието казва

    И премиера защо ли са го пропуснали? Фандъка? Менда? Цялата сган да ваксинират дано!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.