Поне две жени снимали пачките на Бойко в работно време (ЕКСПЕРТИЗА НА КАДРИТЕ)

3 5 267

Поне две са дамите с уменията на Мата Хари (според премиера), които са снимали пачките евро по 500 и златото в спалнята му в правителствената вила в „Бояна”, при това в работно време, научи Narod.bg.

Техническата експертиза на снимките показа, че при сравняване на датите и часовете на тяхната направа, с изключения на кадъра със спящия Борисов, който е направен в неделя, всички са щракнати в делничен ден в работно време.

Въпросът сега е коя жена ще стои в спалнята на Бойко Борисов да го чака в следобедите в работно време, да е пусната от охраната без проверка, с торба с пистолет, злато и пачки? И това се случва на четири пъти за две години”, пита и журналистът-фотограф Иван Бакалов.

Ако се съди по някои елементи в снимките и технически подробности, кадрите вероятно са правени не от една, а от поне две жени. По-важното е, че която и да е жена (жени) да са направили снимките, възможността да са внасяли пистолет, кюлчета и пачки клони към нула, тъй като вчера излезе официално становище на Националната служба за охрана (НСО), че дори дамите, посещавали Баце, са били проверявани.

Така излиза, че който и да е снимал, е хванал в кадър това, което е видял на място.

За капак смартфоните с оригиналните снимки и видео се пазят някъде. Това основателно плаши Борисов, че неизбежно ще излязат един ден.

Ето какво казва техническата експертиза на фотосите:

Снимката на спящия премиер е направена на 13 август 2017 г., неделя, в 17 ч. и 15 минути със смартфон IPhone 6S. Метаданните са променяни, за да се вижда друга дата, но нескопосно, така че се разбира точната дата и час.

На снимката се вижда пистолет на нощното шкафче. Предполага се, че дамата, която го е внесла, след като Баце настоява, че не е той, трябва да го е внесла и сложила за снимка до главата на Борисов, докато той спи. Пистолетът е марка „Глок 17С”, какъвто Борисов се е хвалил в интервюта, че притежава и не се разделя с него. Чекмеджето не е отворено, вероятно поради страх да не събудят властелина на спалнята.

Реклама

На 25 септември 2017 г., понеделник, в 15,18 часа са направени две снимки (две са разпратени до някои медии – „Бивол”, „E-vestnik” и др., но вероятно са направени повече снимки). Метаданните на снимките не са поправяни, само името на файла. На тях се вижда отворено чекмежде, пълно с около 1 млн. евро в банкноти по 500.

Втората снимка на чекмеджето по-отблизо е направена 9 сек. след първата. Понеже Мата Хари е бързала, смартфонът не е направил добър фокус на втората снимка. Този път снимките са правени с по-стар смартфон – IPhone 6, модел 2014 г.

Предполага се, че дамата е сменила по-новия IPhone 6S с по-стар… Тук е мястото да се отбележи, че към момента на снимките, на пазара актуалният модел е IPhone 8, а в края на годината след два месеца излиза и IPhone X.

На 12 декември 2017 г., вторник, в 14 часа и 19 мин. е направена друга снимка на чекмедже пълно догоре с пачки по 500 евро. И на тази снимка метаданните с часа и датата не са пипани. Вероятно има няколко снимки, но една е изпратена до няколко медии, които се осмеляват да публикуват. Отново е правена с IPhone 6.

Следващите снимки – четири на брой, изпратени до избрани медии – са правени чак след повече от година, на 4 януари 2019 г., петък, в 16 часа и 24 минути. Отново са правени с IPhone 6, вече 5-годишен. Има по-общ план на стаята с гардероб и шкафче, по-близки снимки на шкафчето и на чекмеджето, в което се виждат по-малко пачки от първите снимки, но има и кюлчета злато.

Последната изпратена до медии снимка е от 6 февруари 2019 г., сряда, в 12,11 часа. Вижда се шкафче със затворено чекмедже, пистолет и оправено легло. Отново е правена с IPhone 6.

Видеото от покоите на Борисов не е ясно кога е снимано, в метаданните е заличено успешно. Но се предполага, че е в този период, в който са правени и снимките.

Сега е ред на прокуратурата да излезе със становище по скандала и да каже кои дами са били в премиерските покои през работно време и как са внесли пачки и злато за „нагласените кадри”.

В противен случай трябва да каже откъде Бойко Борисов има пълно с евро по 500 чекмедже и кюлчета злато с уникални серийни номера, какъв е произходът на съкровището и дали не става дума за грандиозна корупция, както подозира народът?

3 Коментара
  1. […] В противен случай трябва да каже откъде Бойко Борисов има пълно с евро по 500 чекмедже и кюлчета злато с уникални серийни номера, какъв е произходът на съкровището и дали не става дума за грандиозна корупция, както подозира народът? / narod […]

  2. Зрител казва

    А ако настроиш грешна дата и час на телефона? Горните съждения отпадат.

  3. fotograf казва

    Сега, нека сме наясно – когато някой се готви да прави такива снимки, той взема мерки предварително. Тъй като НСО и ББ ясно ще разберат кой е влизал и кога на съответните дати от мета данните, се прави следното: сменя се дата и час на телефона и се изключва от GSM мрежата. Така снимка с мета данни от март 2017 може да е направена през юли 2018г. Гешев ще разследва ама друг път. Те досега НСО щяха да знаят кой/коя е снимал/ла, ако тези дати бяха точните.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.