Само в Narod.bg: Астрологът на Бойко даде на мафията монопол върху онлайн порнографията

0 1 550

Бившият депутат от НДСВ и личен астролог на Бойко Борисов – Светослав Спасов, дал на мафията пълен монопол над онлайн порнографията, която всяка година инкасира огромни приходи, върху които не се плаща и стотинка данъци.

За далаверата с 13-годишна давност алармира читател на Narod.bg, врял и кипял в политиката по времето на премиера Симеон Сакскобургготски.

Спасов, чийто заслуги към Баце и сие го направиха дипломат, през 2007 г. стана вносител на поправка в Наказателния кодекс, която забранява онлайн порнографията.

Каква е истинската причина да бъде забранена и дали повод са моралните подбуди на астролога Спасов, пита риторично източникът на Narod.bg?

Под благовидната причина за опазване на децата всъщност се крие желанието на мафията да контролира онлайн порното или по-точно секс камерите.

Причината е, че проститутките в България заработваха повече пари от онлайн изяви пред камера, отколкото мутрите им плащаха, за да висят по магистралите или пред хотелите в търсене на клиенти. Тези пари идваха от компании от САЩ и Западна Европа, които се занимават основно с този бизнес, пише информаторът на Narod.bg.

Забележете, че поправката засяга само порното в интернет, но не и порното по телевизията, което е пълен абсурд. Още повече, че нито една държава в ЕС не е забранила онлайн порнографията.

Тогава ББ беше главен секретар на МВР и имаше случай как той лично „разбива” такава онлайн камера на жена в Бургас, която се беше пуснала на живо, припомни читателят на Narod.bg.

Бившият евродепутат от БСП Петър Курумбашев, тогава също държеше такъв бизнес със секс камери, „офисите” на момичетата бяха в сграда на бившия завод „Електроника” в София, но поправката в НК, внесена от Светослав Спасов, го разсипаха – явно мутрите около ББ бяха по-силни тогава.

Така личният астролог на Бойко много добре обслужи мафията, която и до днес щедро му се отблагодарява.

Всъщност, тази поправка в закона означава, че официално мафията забранява на всички в България да заработват от онлайн камери, макар на Запад това да е нещо напълно нормално.

С този закон мафията монополизира предлагането на секс услуги и това вече става само чрез мутрите около ББ.

Реклама

Проблемът обаче е много по-голям, защото е свързан и с монопола на мафията върху трафика на хора, склоняването към проституция, търговията с плът, нарушение на правата на жените и т.н. и т.н.

Всичко започна в края на май 2007 г., когато порното неочаквано се превърна в национален проблем. След влизането в сила на промените в НК всички телевизионни оператори, собственици на сайтове и дори на видеотеките, изпаднаха в паника. И не само те! Защото от промените са засегнати всички български граждани. Никой вече не е застрахован, че докато гледа някой порно канал в полунощ на домашния си телевизор, не извършва престъпление.

„На първо място искам да подчертая, че идеята във връзка с промените на Наказателния кодекс е свързана с детската порнография”, коментира тогава пред „Политика” царският депутат и личен астролог на Бойко Борисов – Светослав Спасов, един от вносителите на промените в НК. Другият вносител на спорната идея е неговата жълта съпартийка Мария Ангелиева.

И двамата акцентират уж върху благородната идея за предпазване на малчуганите. Промените съответствали на изискване, което България е поела с подписването и ратифицирането на Конвенция за киберпрестъпност на Съвета на Европа.

Според доц. Нели Огнянова, специалист по медийно право, основният проблем е, че подобни поправки в Наказателния кодекс се правят на тъмно. „В страните от ЕС се провеждат консултации, основани на оценка на въздействието, докато българското законодателство се изменя така, сякаш хората са враг, а промените са класифицирана информация”, смята Нели Огнянова.

Проблемът с промените идва от неясната дефиниция що е то порнографски материал. Това рефлектира върху бизнеса, негативно, естествено: собствениците на сайтове побързаха да прехвърлят регистрациите си в други държави, където разпространението на порното не е забранено. Кабелните оператори изпаднаха в патова ситуация.

Но колегите от печатните медии смело продължават да публикуват цели страници с полуголи мадами. И…се оказа, че това не противоречало на НК.

Защото в дефиницията за „порнографски материал” е записано, че се забранява показването само на полови органи. „Това, което не е описано в дефиницията за порнографски материал, не се преследва от закона”, похвали се царският депутат Спасов.

Всъщност, „ремонтът” на НК даде огромна бизнес ниша на мутрите, които спокойно да могат да експлоатират жени в бизнеса с компаньонки. Без поправката същите тези дами биха могли да работят онлайн без да имат нужда от сутеньори, които да обират печалбата, което явно не се понрави на разбойниците във властта.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.