НСО официално: Бойко Борисов може да си внесе пачки евро и кюлчета в „Бояна”

1 3 232

Обоснованото предположение, че Бойко Борисов сам е внесъл пачките евро по 500 и кюлчетата злато в правителствената вила „Бояна” се потвърди от официален отговор на Националната служба за охрана (НСО), установи Narod.bg. Оправданието на премиера е, че жените, които са го посещавали в охраняемия обект, не били проверявани от държавните гардове, и така безпрепятствено са внесли пачките евро и златото, за го компрометират. Това, естествено, се оказа лъжа.

„Всички лица, влизащи в обекти, охранявани от Националната служба за охрана (НСО) се проверяват за общоопасни предмети и вещества, сред които не са кюлчета злато или банкноти в евро”. Това става ясно от отговори на въпроси към службата, изпратени от „Дневник”.

Тази информация идва след като през уикенда германският всекидневник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” публикува интервю с премиера Бойко Борисов. В него той заявява, че жени, които през годините са го посещавали, не са били проверявани от охраната.

„Работата е там: никога през всичките тези години, когато някоя дама ме е посещавала, охраната не ѝ е претърсвала и проверявала чантата“. В отговор на въпрос на журналиста дали това не е безразсъдно, премиерът отговаря утвърдително.

„Именно поради това на извършителите вероятно им е било лесно”, казва Борисов.

Повод за въпросите около посещенията в жилището на премиера са снимките от спалнята му, които станаха публично достояние през лятото. На тях се виждат пистолет, златни кюлчета и пачки от банкноти от 500 евро. В края на септември Бойко Борисов обвини президента Румен Радев за снимането в спалнята му.

Реклама

Тогава премиерът определи фотосите като „взети от учебник на КГБ”.

В отговорите си по повод проверките от НСО припомнят, че заради изтеклите снимки и видеозаписи от правителствената вила “Секвоя” бе извършена проверка.

“Тя бе приключена в срок и не установи пропуски в прилагането на процедурите за проверка и в сигурността на охраняемото лице. Цялата документация по проверката е изискана и предоставена на Софийската районна прокуратура”, казват от службата.

От НСО подчертават, че тъй като банкнотите и златните кюлчета не са предмети, които представляват опасност за живота на охраняемото лице, те са можели да бъдат внесени от всеки посетител, както и от самия Борисов. Оттам допълват, че обект на проверка по време на посещенията са били дори роднините на премиера.

В момента по повод изтеклите снимки и запаси все още тече проверка от прокуратурата. Информацията от държавното обвинение се ограничава до това, че по нея са назначени експертизи.

Все още не е ясен и резултатът от проверките, назначени по повод записите с гласа, който наподобява този на премиера. За снимките, а и за част от записите, Борис вече призна, че са автентични.

1 Коментар
  1. USA казва

    Извършителите били бабаити бре!!! Вместо да изнасят те внасят??? Доживотен затвор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.