Роднините на Константин от „Хелп Карма“ се отрекоха от него

0 5 180

Очилатият бездушник легна болен, семейството му го изостави

МАЯ СТЕФАНОВА

Коронавирусната инфекция, върлуваща в България, е покосила и скандалният бос на платформата за дарения „Хелп Карма“ Константин Кръстев. Очилатият аферист, който бе уличен в разследване на Би Ти Ви, че е отклонявал крупни суми от даренията на хиляди благотворители, е бил диагностициран с Ковид-19 в края на миналата седмица след като си направил PCR тест в частна столична клиника.

Реклама

Според негови познати, състоянието на Константин Кръстев се влошило през последните дни – той вдигал висока температура, гарнирана с втрисане и опасна суха кашлица. Заради опасения, че кислородът не достига до белите му дробове даже се наложило той да си вземе кислороден апарат у дома. Константин Кръстев обаче категорично отказвал да постъпи в болница, тъй като след аферата с „Хелп Карма“ развил параноя, че може да не получи адекватна лекарска помощ заради зулумите му като благотворител.

„Константин е от лекарско семейство, чичо му Коста Костов е изтъкнат доктор. Цялата му фамилия обаче се е отрекла от него след избухването на скандала с „Хелп Карма“. Роднините до последно не вярваха, че е пипал от даренията, ама, ето, на – оказа се вярно… Сега никой не иска да го вижда, даже собствения му баща не му говори“, разказват съседи на „благотворителя“ от столичния кв. „Драгалевци“.

Близо месец след избухването на скандала с „Хелп Карма“, Константин Кръстев все още не е дал адекватни обяснения за източените над 2 млн. лв от общо 21 милиона лева, събрани от 130 000 българи за различни благотворителни каузи. За още стотици хиляди левове съществуват съмнения, че са откраднати от платформата за дарения чрез фалшиви фактури. Отделно от това от „Хелп Карма“ са се готвели да похитят и други около 5 млн. лв, които се намират в банковата сметка на фондацията.

До този момент прокуратурата не е разпитвала Константин Кръстев, нито някой от екипа на „Хелп Карма“ за финансовите афери в платформата за дарения. Според източник на „Уикенд“ от държавното обвинение, това ще се случи до средата на декември. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.