Геноцидът на ГЕРБ: София е с най-мръсен въздух в света! (ГРАФИКА)

0 863

След като некадърниците от ГЕРБ изведоха България на печалното първо място по смъртност от коронавирус в СВЕТА, геноцидът на хунтата над народа продължава, разкри Narod.bg.

Корумпираното управление на зам.-шефката на управляващата шайка Йорданка Фандъкова в София доведе дотам, че тази сутрин българската столица е и с най-висока опасност за здравето заради замърсяване на въздуха – лилавия.

Индексът за качеството на въздуха показва превишение на фините прахови частици няколко пъти над нормата – 188.4 µg/m³, предаде БГНЕС.

Тези данни нареждат днес София на първо място по замърсяване на въздуха. На второ място отново е балканска държава – Сараево в Босна и Херцеговина, на трето място е Лахор в Пакистан.

Милано в Италия е на шесто място, а на 11 място е Прищина в Косово.

С най-чист въздух тази сутрин са Скопие в Северна Македония, Киото в Япония и Сидни в Австралия.

Реклама

През последните дни ситуацията с мръсния въздух в София постоянно се влошава, но Столична община си затваря очите, а зам.кметът по околната среда Десислава Билева твърди пред телевизионните камери, че администрацията се бори с проблема и че взима адекватни мерки. Самият кмет Йорданка Фандъкова досега не е коментирала стелещия се смог над София.

Прогноза, че в столицата се задават дни с мръсен въздух, в началото на седмицата направиха дори 5-те станции на Изпълнителната агенция по околната среда. Принципно те са разположени на такива места, че дават по-щадящи данни в сравнение с т.н. гражданска мрежа airsofia.info. Още във вторник обаче т.нар. общинска система за ранно предупреждение отчете, че предстои крайно неблагоприятна метеорологична обстановка.

Въпреки това администрацията на Фандъкова за пореден път се задоволи с познатите си чиновнически активности, които многократно вече са доказали, че не работят. От „Московска“ 33 призоваха гражданите да не използват личните си автомобили, ако това е възможно, а към домакинствата, които се отопляват с въглища и дърва, бе отправен апел да преминат на по-екологично гориво, отново ако това е възможно.

Пак бяха вкарани в употреба и уверенията, че Столичният инспекторат извършва масирани проверка за нерегламентирано изгаряне на вредни материали и контрол на строителни площадки и т.н.

Твърдения, на които трудно може да се вярва, ако човек преброи многобройните сигнали за горящи с черен дим комини в София, за които граждани сигнализират на call.sofia.bg и призовават някой да вземе мерки. Като единствена по-специална мярка Столична община обяви безплатно ползване на буферните паркинги по станциите на метрото за четвъртък и петък – действие, което във времето вече също е доказало, че няма почти никакъв ефект за изчистване на въздуха.

В същото време Фандъкова и подчинените й отново не намериха основание да обявят въвеждането на т.нар. зелен билет от 1 лв. като сигнал, че запрашаването на въздуха в София е изключително опасно за здравето на хората. От общината обявиха, че по сега действащите правила, въведени в Столична община, не си изпълнени условията за пускането на такъв.

Въпросните правила са, че билет от 1 лв. за цялата градска мрежа се въвеждат при 4-кратно превишение на нормите на фини прахови частици за 24 часа- 200 микрограма вместо безопасните 50 мкг на куб. м. Макар дори в момента станциите на ИАОС да отчитат, че тази сутрин в „Надежда“ е отчетено 7-кратно превишение, а в „Хиподрума“ и „Павлово“- 4 кратно, зелен билет няма.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.