СУПЕР СКАНДАЛ! Бойко открадна обръщението си към народа от изявление на премиера на Швеция (ВИДЕО)

1 2 656

Супер скандал! Бойко открадна обръщението си към народа от изявление на премиера на Швеция (ВИДЕО)

Бойко Борисов и обкръжението му крадат не само от обществени поръчки и еврофондове! Хунтата ГЕРБ присвои дори изявление на премиера на Швеция Стефан Льовен, което Баце препредаде като свое обръщение към народа, разкри Narod.bg.

Скандалът лъсна от видео на министър-председателя, в което цели пасажи се оказаха откраднати от думи на премиера Стефан Льовен, с които той се обърна към шведите на 22 ноември 2020. Кражбата на Баце дойде като обръщение три ди по-късно, на 25 ноември.

Наглото плагиатство бе осветлено от IT специалиста Ивайло Мирчев, който написа следното във фейсбук:

Защо Бойко Борисов плагиатства от премиера на Швеция?

Реклама

Преди два дни пуснах обръщение на шведския премиер Стефан Льовен на стената си във фейсбук с български субтитри. Целта ми бе да покажа потресаващата разлика в начина, по който говорят министър-председателите на Швеция и България.

Сега в профила на г-н Бойко Борисов виждам негово обръщение към българите, което хем не ми звучи като написано от него, хем много ми напомни на нещо познато. Изгледах отново видеото от Швеция и с учудване установявам, че цели пасажи от речта на г-н Льовен е копирана в речта на Борисов.

У нас често обичаме да цитираме “Шведския модел”. Борисов обаче е разбрал това буквално. В изложението му има директни цитати от словото на премиера на Швеция. Шехерезада явно се е престарала.

Ето и видеото, което казва всичко:

https://www.facebook.com/mirchev/videos/10158178301736225/?t=190

https://www.facebook.com/mirchev/videos/10158178301736225/

1 Коментар
  1. Бинко казва

    пълен некадърник

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.