Нова драма в семейството на Росен Плевнелиев – Covid-19 не ги подмина

0 4 065

Братът на бившия президент Росен Плевнелиев – Румен е поредната жертва на коварния коронавирус. Преди дни той се оплакал пред приятелите си в социалната мрежа, че е паднал в капана на ковид 19.

От днеска съм с температура 38,5 и втрисане и да видим дали е този гаден вирус, че преди няколко дни ходих на зъболекар и там е единственото място, дето може да го залепя. Той, Алекс, синът ми имаше някакви симптоми, но му мина…ама казва ли ти някой. При децата върви по-леко“, написа Румен, който се карантинирал заедно със съпругата си и най-малкия си син Алекс своето жилище в София.

Те се нанесоха в мезонет с огромна покрита градина с изглед към Витоша съвсем скоро. Именно дворът, който си спретнаха сами на покрива на сградата, която обитават, бил тяхното спасение в тежките и досадни дни на изолацията. „На първо време – чаша хубаво кафе с шоколад ми идва много добре, особено на такъв припек с добро настроение се бори всеки грип… останалото е Божа работа. Снощи не бях добре, ама днеска съм супер. Е, знам че, тоя гаден вирус е много изменчив, ама ще го изиграем някак“, пише още Румен за състоянието си към снимка, на която събира витамин D на своята панорамна тераса.

Снимка: в. „Ретро“

Реклама

Приятелите му се надпреварваха да му пожелаят бързо възстановяване и се възхитиха на положителната настройка с която бори covid-19. Болест се бори с оптимизъм и с добро настроение, а не със страх… така че да се надявам дори да е той, с божията помощ, ще се преборя. Най-важното е човек да е позитивно настроен“, добавя още братът на Плевнелиев.

Оказва се, че вирусът и предпазните средства, които са задължителни за всички, не са се отразили добре на сина на Румен. „Децата вече питат кога ще бъде като по-рано? А нищо не може да им кажем… добре поне, че Алекс мина онлайн, та да не се притесняваме. Иначе ходи в училище с маски. Той пък и алергичен кашля от маската… изобщо катастрофа. Тази пандемия разказа играта на целия свят… почти на всички видове бизнес. Уикендите не ходим никъде…няма хотели…няма спа…няма концерти… няма нищо – да видим докога и как ще изкараме“, така жалва се още Румен Плевнелиев.

Началото на тази година, докато той и жена му обзавежда към новото си жилище, Румен се сблъскал и с друг здравословен проблем – разтегнал фатално сухожилията на ръцете си, след като пренесъл над 120 тежки саксии на деветия етаж на сграда, в която са новодомци. Наложили се болезнени процедури, операция, за да може той да се възстановим.

Румен е в добри отношения със своя брат Росен, макар двамата да не прекарва чак толкова много време заедно. На поводи обаче винаги се уважават с присъствие, а братът на бившия държавен глава приема отлично новата му съпруга Деси Банова. Тя бе специален гост дори на абитуриентския бал на един от големите му синове.

Източник: в. „Ретро“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.