Експерт алармира: ЕнерГЕПИйната мафия мълчи за теча на ядрено гориво от АЕЦ „Козлодуй” (ВИДЕО + ДОКУМЕНТ)

0 3 541

Ядреният физис и безспорен авторитет Георги Котев алармира в личния си блог, че управляващата мафия мълчи за теча на ядрено гориво от АЕЦ „Козлодуй”, видя репортер на Narod.bg.

Драмата стана повод преди дни риболовът в топлия канал на АЕЦ-а да бъде забранен от шефа на атомната централа Наско Михов. Според документа от 14 ноември вече не може да се мятат въдици в зоната на Бреговата помпена станция, канала за техническо водоснабдяване на централата, в негово устие и в лимана на пристанище АЕЦ „Козлодуй”. Официалният аргумент са „технически операции”.

Ето, обаче, каква е истината:

Докато българската АЕЦ „Козлодуй“ забранява на персонала си да лови риба във водоемите охлаждащи електроцентралата, в същото време държавната корпорация „Росатом” се хвали, че развъждането и ловуването на риба край техните АЕЦ се поощрява, защото е полезно и нужно. От видеото може би ще разберете на какво се дължат противоположните позиции?

АЕЦ „Козлодуй“ и политико-енерГЕПИйната мафия продължават да крият факта, че в реактора на блок №6 има разхерметизирано ядрено гориво, вече повече от 10 денонощия, но колкото по-късно го сторят толкова по-зле, за всички нас.

Георги Котев

Реклама

През юни 2008 г. ядреният физик с 17 годишен стаж в АЕЦ „Козлодуй” Георги Котев напусна България, за да се спаси и потърси помощ за спиране на опасна порочна практика по казус с подменено ядрено гориво в АЕЦ “Козлодуй”.

След продължила тригодишна сага между Виена, Пиза, Брюксел и София, физикът бе поканен от министър Трачо Трайков на разговор в енергийното министерство. На срещата министърът поиска от Георги Котев списък от стъпки, които да бъдат извървени, за да се установи истината за горивото на АЕЦ.

В последствие министър Трайков пренебрегна предложението на ядрения специалист да бъде предоставено техническото решение, с което АЕЦ Козлодуй е поискало през 2003 г. разрешение от Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) за експлоатация на новия вид гориво в централата.

Безумието да се прикрива теч в атомната ни централа вероятно има връзка с факта, че „главният котарак” на Бойко Борисов – олигархът Людмил Стойков, е поставен на входа и на изхода на АЕЦ-а и е човекът, който контролира обществени поръчки за милиарди.

Това няма как да се случи, без съответния паричен поток към управляващата върхушка на ГЕРБ, обясни наскоро източник на Narod.bg.

Още по темата:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.