Геноцидът на ГЕРБ: В Пазарджик избиват болните, лъжат пациентите, че ги лекуват с глюкоза в системите (РАЗСЛЕДВАНЕ на Narod.bg)

1 19 971

Безумие, граничещо с геноцид, което заслужава проверка от прокуратурата, ако все още има такава, а после съд и присъда – болните с коронавирус в МБАЛ-Пазарджик мрат като мухи не от лекарско безхаберие, а защото болницата просто няма никакви лекарства, разкри разследване на Narod.bg.

Медик от персонала на лечебното заведение призна пред наш репортер, че в момента пациентите в средно тежко и тежко състояние се лекуват само с…. глюкоза в системите, просто защото други илачи липсват. За капак една трета от медицинския персонал в болницата на Пазарджик е заразен.

Причината е ясна – вместо реална подготовка за втората ковид вълна, за която цялото лекарско съсловие предупреждава от пролетта, премиерът от СИК Бойко Борисов обикаляше с джипката най-важните му обекти – магистралите, при чийто строеж се краде най-много.

Ето и малко от прокрадналата се в медиите официална информация за ужаса в града край Марица – болницата в Пазарджик е единственото лечебно заведения в областта със спешен кабинет за Covid-19, а напливът от пациенти е голям. Болницата не може да назначи лекари и медицински сестри, защото няма свободни кадри. Недостиг на персонал има и в останалите лечебни заведения.

Реклама

„На ръба сме, не стигат хора. Останахме малко, имаме заразени колеги. Едва връзваме графика. Няма кой да работи“; „Проблемът е с персонала“; „Носилките са препълнени, спешното отделение е пълно“, споделят лекари.

Директорът на болницата д-р Красимир Темнилов не може да даде прогноза кога обстановката ще се нормализира.

„Ако се зарази персоналът в Спешно отделение, тогава ще стане тежко“.

Заразата влезе и в администрацията на болницата. Лекарите са убедени, че ограничителните мерки ще дадат шанс на системата да се закрепи. Апелът е „Всички заедно“.

1 Коментар
  1. Георги казва

    Мутрата бойко скри азитромицина и хидроксихлорохина за депутати, а ние да мрем като мухи! Само смъртно наказание за герб!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.