Нито един обикновен човек не е лекуван с ремдесивир у нас, дават го само на богоизбрани като Бойко Борисов и Красен Кралев

1 4 611

Нови извънредни 14 милиона лева се отпускат от държавния бюджет на Министерството на здравеопазването, предназначени за купуването на още 17 280 флакона от лекарството ремдесивир. Към момента в болниците са налични около 2000 флакона от него. Смята се, че ремдесивир до момента е сред най-ефикасните лекарства за средно тежки към тежки случаи на коронавирусна инфекция и почти не дава странични ефекти.

Именно с помощта на това лекарство Доналд Тръмп бе вдигнат на крака буквално за 48 часа. По информация на „Уикенд”, ремдесивир е бил даван и на премиера Бойко Борисов и лидера на БСП Корнелия Нинова. Те сравнително бързо пребориха китайската зараза и в момента и двамата са с антитела. От лекарството е приемал и министъра на спорта Красен Кралев, който бе диагностициран още педи 2 месеца.

Източник на „Уикенд” от медицинските среди твърди, че няма „нито един обикновен човек у нас, който да е лекуван с ремдесивир”. Според него, съществувало негласно споразумение между шефовете на болници и управляващите лекарството да се отпуска единствено и само на ВИП-пациенти.

Реклама

Ремдесивирът се изписвал изрично по нареждане не на лекуващите лекари, както би следвало да бъде, а от началниците на болници и бил вливан единствено на тесен кръг богоизбрани – министри, зам.-министри, депутати от всички парламентарни групи, съдии. Обикновени хора, колкото и тежко да е състоянието им, нямат шанс да получат терапия с лекарството! Дори доктори, разболели се от Ковид-19, докато са изпълнявали служебния си дълг, не са получили шанса да бъдат лекувани с чудодейните ампули. Дежурният отговор бил: „Няма количества!”.

„Разбира се, това няма как да се докаже документално, защото се фалшифицират болнични протоколи. Изписват, че редмесивир е бил влят на 85-годишен дядо, но той реално не го е получил, а е даден на, да речем, Корнелия Нинова. Лекарството се пази за елита, скрит е за обикновените болни, които биват тъпкани с антибиотици и затова е толкова висок процента на смъртност”, разказва медицинско лице пред „Уикенд”, който, естествено настоява да не цитираме името му.
Цената на една ампула „Ремдисивир” е около 800 лева, когато е поръчан на едро. На черния пазар обаче се продава за около 1200 лева бройката. За лечение на болен отиват между 6 и 7 флакона, тоест терапията стъпва на около 5000 лева.

Новите 17 280 флакона, които държавата поръча, ще стигнат за лечението на около 2500 болни. Интересно е обаче да се знае кои ще имат този шанс и късмет”, коментират в медицинските среди. 

Narpd.bg припомня, че вчера Световната здравна организация препоръча пациентите с коронавирус, които са настанени в болница, да не се лекуват с „ремдесивир”. Според експертите антивирусният препарат не предпазва от смърт и от тежки форми на болестта.  Според медици препаратът е ефективен в началото на коронавируса.

1 Коментар
  1. Боре казва

    Резултатът от лекарството е видим – заприличаха на плондири и амеби

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.