Докато народът й се подиграва: ПКП Цвета Караянчева вече лапа над 8 бона заплата

2 3 462

Докато народът се подиграва на парламентарната шефка Цвета Каранчева, наречена от Бойко Борисов „проста кърджалийска пу*ка”, резилът на ГЕРБ вече папка над 8000 лева заплата, разкри Narod.bg.


Цвета набързо прости цинизмите на баце в името на тлъстата депутатска заплата

Причина за набъбването на парите на ПКП стана увеличението на основната заплата на депутатите, която вече е 4407 лв., става ясно от данни на НСИ, цитирани от „Уикенд”.

Причината за увеличението е, че те взимат по три средни заплати за обществения сектор за последния месец от всяко тримесечие.

Спрямо миналата година по това време основната заплата на депутатите нараства с 651 лв.

Реклама

Народните представители, които участват в комисия, ще взимат по 4847 лв., а председателите на парламентарни комисии – по 5949 лв. Основната заплата на председателя на Народното събрание нараства до 6830 лв., а министрите вече ще взимат по 5729 лв.

Правят им се допълнителни начисления за трудов стаж, така че заплатата на Цвета Караянчева вече надхвърля 8000 лева на месец.

Основната заплата на президента става 8814 лв. – тя се формира, като се умножи по две депутатската заплата. Така възнаграждението на държавния глава нараства с 1300 лв. за година.

Освен това той взима и надбавки за всяка година трудов стаж в размер на 1,6% от възнаграждението му, тоест по около 140 лева добавка за всяка прослужена година.

По публични данни президентът има 38 години трудов стаж, което означава, че трябва да се добавят 5320 лева. Или иначе казано, месечната заплата на Румен Радев вече е 14 134 лева.

2 Коментара
  1. ivan Solanov казва

    А др пРЕЗИДЕНТ ВЯРНО ЛИ ВЗИМА 15.000 х. ????

  2. Аз казва

    Какво чака президентът че не се отказва от увеличението?
    Би било толкова достойно…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.