Скандално в Narod.bg! Зам.-шеф на ВМА слага диагноза COVID срещу 60 лв. без тест

15 11 163

60 лв. за преглед, който никога не се е състоял и положителен резултат за COVID-19 от тест, който никога не ви е правен!  Това е равносметката за десетки пациенти, консултирани онлайн не от кого да е, а от един от сочените за водещи инфекционисти в България – доц. Георги Попов, научи Narod.bg от потърпевши пациенти.

Прегледите доцентът, който е шеф на инфекциозното отделение на ВМА, извършвал през няколко от нашумелите по време на пандемията сайтове за онлайн консултации. Лошо няма, и без това една голяма част от пациентите не могат да стигнат до болница, защото там места няма, личните им лекари не си вдигат телефона, а линейките не могат да насмогнат.

Реклама

Как обаче вземаш пари от хора в нужда, без дори да си ги виждал? Как така поставяш диагноза „на сляпо и без тест”?

Е, парите не отиват съвсем на вятъра – пациентите все пак получават „рецепта” и лечение за недоказаното си заболяване – Ксимебак, Авелокс, Ентан, Корвирал, Дексаметазон. По какъв метод ги диагностицира видният инфекционист и на какви достоверни данни обосновава това лечение остава загадка.

Морално ли е когато обществото търси авторитети, на които да се опре, да хвърляш петно върху днешните герои, както ние медиите всекидневно определяме лекарите, черпейки лични парични облаги от безпомощни хора?  Морално ли е колегите ти в отделението да изнемогват месеци наред, рискувайки всекидневно здравето и живота си, да се молиш на доброволци да помагат, а ти да стоиш пред компютъра и да лекуваш на принципа „звездите ми го говорят”. Че и пари да изкарваш на гърба на болни хора? И закапак – да прибираш и прословутите 1000 лева за първа линия. Не само, че не е морално, но е и скандално!

15 Коментара
 1. Антония Радкова казва

  Клевета,как може да се клевети така един достоен лекар и много добър човек?

 2. Сани казва

  Радинке, както винаги си много тъпа и употребена за парцал.

 3. Вени казва

  Бойко дали го е лекувал от компютъра

 4. Малкия Тигър казва

  Фейк

 5. Малкия Тигър казва

  Диагноза не се поставя с тест, а само може да се потвърди от тест. Доц. Попов е доказан специалист в областта на инфекциозните болести и въпреки нападките ви, се надявам, че ще продължи бъде на разположение по всички начини на нуждаещите се, вкл чрез телемедицина, в тази сложна обстановка.

 6. Update казва

  Защо не пише автора на този пасквил? Гнус, тежка тъпота и страх от отговорност! Пълен разпад и немощ сте! Под всякакво ниво сте дори за фабрика за пасквили. Наистина

 7. Пешо казва

  Пълна гавра с доктора…

 8. Ива Николова казва

  Я не се заяждайте с човека. Консултирайте вие като можете.

 9. Анета казва

  Доц. Попов има достатъчно авторитет, така че възмущението си го запазете за вас. При нужда и аз ще се консултирам с него, пък вие си пишете.

 10. Анета казва

  Доц. Попов има достатъчно авторитет като лекар, а вие си се възмущавайте колкото си искате. Да се оплюва някой е лесно, не се иска кой знае какво, но да помагаш на хората трябват знания и квалификация. Ако ми се наложи и аз ще се консултирам с него.

 11. Беновска казва

  Айде спрете се бе мърши такива. С него ли ще се заяждате сега.

 12. Катя казва

  Защо не си написа името автора на статията, че като стигне до доц Попов в болницата да получи специални грижи, заради любезното отношение към него?

 13. Калатея казва

  Авторът да получи един К@Р-вирал още сега, превантивно

 14. Ще те пръсна казва

  Престанете да лъжете хората, нищо такова няма! Готови сте да опетните всеки за жълти стотинки.

 15. Втората да е по-специална казва

  За такива като вас трябва да има народен съд! Опрени до стената да устетите дулото на народа!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.