Професор по национална сигурност: Ужасът е тук! Заложници сме на психично болни, които ни избиват с корупция и некадърност

5 5 965

България лети безконтролно към дъното заради некадърното и корумпирано управление, доминирано от психично болни хора. Това е плашещото мнение за случващото се покрай коронавируса на проф. Николай Слатински, експерт по международна и национална сигурност и преподавател в УНСС и Военната академия, установи Narod.bg.

Бившият съветник на президента Георги Първанов е убеден, че хаотичните мерки към Covid-19 ще доведат България до безпрецедентно затваряне, каквото светът не е виждал.

Ето какво смята проф. Слатински, мнението му е качено в неговия фейсбук:

4828 нови заразени вчерашния вторник и 131 починали!!!!

Тази седмица тръгва стремглаво. Това е нов абсолютен рекорд за заразени в рамките на едно денонощие.

България започва да прилича на раздрънкан, допотопен самолет-двуплощник, в който екипажът се е барикадирал в кабината, не иска да чуе и да види какво става с пътниците и се държи сякаш е под градус или дори – дали пък, питат се всички – не е леко надрусан (говоря метафорично).
А вратичката на самия самолет се е откачила от пантите и от време навреме някой пътник пропада надолу. Останалите пътници се държат със сетни сили – кой за каквото намери, само дето не са започнали един друг да се бутат през зеещия отвор над пропастта.

Не се съмнявам, че играта на половинчати и тичащи след събитията мерки скоро ще приключи и заради властта (а не толкова поради вируса) в един момент ще се вземат такива ограничителни решения, каквито няма никъде в Европа.

Понеже властта е вече толкова време неадекватна и живее в своя измислен свят, където е пълно със свободни места в болниците, има достатъчно медицински персонал (неопитните студенти влизат в боя), няма никаква криза с лекарствата, постепенно здравната система ще се превърне в оцеляващи отделни структури на принципа кой както може и колкото – толкова, а населението ще превключи окончателно на спасяване поединично.

В Науката за сигурността това състояние е описано и анализирано – то е близо до т.нар. праг на несигурност, около който праг цялата система се тресе, а под него тя се разпада. Близо до прага на несигурност хората започват да губят способността си да действат рационално, те правят отчаяни движения във всички възможни посоки, гледат на проблемите и ресурсите не през призмата и-и, а през призмата или-или – или аз, или ти; или за мен, или за теб…

В същото време вождът и учителят на българския народ взима едни решения, после ги отменя с благи приказки, после отменя отменените решения с още по-благи приказки, така че накрая не се знае нито какви решения взема, нито изобщо взети ли са някакви решения.

Ето защо в България в момента се бият и надцакват куп всевъзможни различни решения, взети за едно и също нещо.

Перифразирайки Ерих Фром, ние имаме душевно болно общество, заразяващо се с хаос и анархия от душевно болно управление.

Толкова своевременно протестите предлагаха през лятото, когато трябваше да се вземат нужните решения, за да не избухне това управленско безобразие и безсилие днес, да се смени некомпетентното, арогантно и корумпирано управление с компетентни, знаещи и можещи хора. Не се получи.

Реклама

Сега сме заложници на същите тези, които бутнаха бабата по стълбата и в момента обясняват как тя трябва да се лекува и как говорейки как тя трябва да се лекува, но не лекувайки я, те се правят на силно загрижени за нейното все по-влошаващо се състояние…

Когато едно общество е душевно болно заради душевно болното управление, винаги възниква въпросът какво да се прави. Ами не може да се смени обществото – каквото – такова. Тогава?

За жалост в момента и за логичния отговор на това „Тогава?“ е късно. Следователно ни предстои да изпием до дъно цялата горчива чаша, а после който оцелее, да си направи извода – може ли цели 10 години да повери управлението на съдбините на България на хора, които многократно са доказали, че абсолютно и категорично не стават за това свято, свещенно и сакрално дело….

И така, общо за понеделник и вторник имаме:

283 нови починали от вируса!!
(за миналата седмица те бяха 405, за по-миналата 367, а за по-по-миналата 204).
Така починалите от вируса станаха 2413.

311 нови заразени медицински работници!
(за миналата седмица те бяха 877, за по-миналата 640, а за по-по-миналата 482);
Така заразените медицински работници станаха 4193.

216 нови заразени постъпили в болници
(за миналата седмица те бяха 1425, за по-миналата 1142, а за по-по-миналата 644);
Така постъпилите в болница станаха 5463.
303 (вчера 288) са хората в момента в интензивните отделения в неистова битка за живота.

2464 нови заразени в София
(за миналата седмица те бяха 7068, по-миналата 7959, а по-по-миналата 6495).
Така заразените в София станаха 34949.

Вижте първите пет вторника по брой заразени:

1. 17 ноември – 4828.
2. 10 ноември – 4390.
3. 3 ноември – 4041.
4. 27 октомври – 2569.
5. 20 октомври – 1336.

Ето рекордите за отделните дни от седмицата:

За понеделниците рекордът е 3816 – на 9 ноември.
За вторниците рекордът е вече 4828 – на 17 ноември.
За срèдите рекордът е 4054 – на 4 ноември.
За четвъртъците рекордът е 3754 – на 5 ноември.
За петъците рекордът е 4212 – на 13 ноември.
За съботите рекордът е 2498 – на 14 ноември.
За неделите рекордът е 1225 – на 1 ноември.

Да видим и първите пет седмици по най-висок брой сумарно за понеделник и вторник:

1. 16.11.-22.11.: 8347.
2. 09.11.-15.11.: 8306; общо 23091.
3. 02.11.-08.11.: 6468; общо 21091.
4. 26.10.-01.11.: 4812; общо 16180.
5. 19.10.-25.10.: 2360; общо 8386.

5 Коментара
 1. […] България лети безконтролно към дъното заради некадърното и корумпирано управление, доминирано от психично болни хора. Това е плашещото мнение за случващото се покрай коронавируса на проф. Николай Слатински, експерт по международна и национална сигурност и преподавател в УНСС и Военната академия, установиха от Narod.bg. […]

 2. Ани казва

  Елена Ованезова Слатинска – дъщеря на Николай Слатински. Високомерна и глупава калинка, назначена от Бойко Борисов за „дипломат“ в МВнР. Понастоящем работи за ГЕРБ в Посолството на България в Киев с месечна заплата от 4000 евро. Еб@си и опозиционера е баща й. Двулично мекере, комунист, след това седесар, след това секретар на Гоце Първанов!

 3. А.Петков казва

  Господи, щом и това ушато човече се има за психично здрав индивид, значи надежда всяка оставете…

 4. Мими казва

  Завистници и злобари! Ама че елит. “ Щом не съм аз,всички са калинки,некадърни ,неподходящи…“ Затова ще сме на дъното.

 5. Мими казва

  Ушато човече? Ти без уши ли си,без очи или най – вероятно без акъл ?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.