Журналист от САЩ: GOOD MORNING, MUTROLAND! Кремълските подлоги ВМРО, бухалката КЗК и измама с небостъргач – новините от България

2 4 535

Журналистката Татяна Кристи, която от 30 години живее и работи в САЩ, открои три новини от мутроландия България, които днес хси заслужават коментар, установи репортер на Narod.bg.

Според Кристи сблъсъкът на „Хиполенд” с държавната преса заради отказа на собственика й да се „подложи” на престъпниците в ГЕРБ, кремълските подлоги от ВМРО и вдигането на небостъргач във Варна без никакво допитване до народа са три от новините, които достатъчно ясно описват мутренската същност на уж европейска България под ботуша на хунтата ГЕРБ.

Ето поста на топ журналистката, който казва всичко:

Три шокиращи новини още от началото на деня.

1. Глобяват „протестърския“ бизнес – Хиполанд със 125 000 лева за „нелоялна“ конкуренция, която според КЗК, на която, например, монополната дистрибуция на печатни издания на пеевски, никога не й е правило впечатление, нито концентрацията на медийни канали в едно лице, което е и депутат и му е позволено да пише закони, дори и никога да не ходи на работа.

Та правителствената бухалка КЗК – като инструмент на мутренското правителство решава да удари нелоялния на властта бизнес „Хиполанд“ – с тази безсмилена глоба, която, надявам се да бъде оспорвана в съда – за това, че „Хиполенд“ предлага продукт на намалена цена онлайн, а ако продуктът е свършил в магазина, купувачът се насочва към реален магазин да си купи същия продукт.

Ако и в някой определен магазин, към който се е насочил клиентът, продуктът също е изчерпан, на купувача се дава опция да си купи нещо друго на промоционална цена. Аз не виждам къде е нелоялната конкуренция тук. Това е обичайна маркетингова практика.

Обикновено за такива промоции се пише разяснения – „докато продуктът е в наличност.“ Не знам дали това е вило обявено в случая, но няма особено значение. Защото промоционалните продукти обикновено са с ограничени количества.

Измама би било, ако някой дава цена на промоция, а пък продава продукта на реална цена, измама е, ако някой примамва някой с продукт, а той не съществува въобще….

Реклама

Но след месеци проверки и тормоз на „Хиполанд,“ мутренските институции решават, че са му намерили цаката. Жалкари! Надявам се тази безсмислена глоба да падне в съда.

2. Отишли един граждани да протестират пред офиса на вмро в София, заради позицията им относно Македония. И какво става? Ами служителите на вмро—известни като жалки кремълски подлоги, блокиращи Македония от членство в ЕС– започват да хвърлят по тях пиратки!

Представяте ли си какъв човешки отпадък са тези хора!? Знаем, че пиратката може да осакати човек, че това в случая е саморазправа/самоуправство, което би трябвало да приключи с арести на всичките цървули от вмро, участвали в тази агресия. Но не!!!!! Доколкото чета в новините – няма нито един арест! А тук говорим за представители на политическа партия, които застрашават здравето на хора дошли да изяват гражданската си погнуса от тях като политици!

3.Варненци се събудиха, за да видят, че ще имат нов небостъргач – без информация за това да е станала тяхно достояние при какъвто и да е обществен дебат! Читател открива „проекта“ случайно в световен сайт по архитектура. Оказва се, че сградата, че се строи от еднолична фирма (ЕООД) основана през юли 2020 г с начален капитал 1000 лв. Astral Concept“ Ltd“ с ЕИК/ПИК 206151737 и едноличен собственик някой си Александър Ралчев.

GOOD MORNING, MUTROLAND!

Визитка:

Журналистът Татяна Кристи живее в САЩ от 1990 г., завършила е Славянска филология в Софийския университет и Магистратура по журналистика в  Northeastern University, в Бостън.

Работила е за много американски издания. Има публикции в San Francisco Chronicle, The New American Magazine, International Policy Digest,  American Diplomacy, Radio Free Europe, Parent’s Press, Boston Seniority и други.

Била е главен редактор на изданието Perspective към Бостънския университет и Bay Family Digest. Работила е като медиен консултант за редица американски корпорации, както и в академията.

2 Коментара
  1. Орлин Симеонов казва

    По отношение строежа на небостъргач в Варна и регистрираната фирма това личице е син на Борислав Ралчев -бивш адвокат кадровик в съдебната система по времето на царя назначил доста действащи в момента магистрати и най вече приел в Варненската адвокатура много милиционери.Е ако няма връзка …….

  2. Ванеса Димитрова казва

    Коя си ти бе жалка критикарке, която си си била шута от България и да критикуваш какво става тук. Гледай и пиши какви невиждани изборни измами стават в САЩ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.