Полицаите бесни: Мишки мръсни! Не искаме парите на децата на България, властта да ни даде обещаното!

6 15 787

Решението на ГЕРБ да няма универсални детски надбавки за всички, а спестените пари да се дадат за по-високи заплати на полицаите и лекарите, ядоса служителите в МВР, разкри Narod.bg. „Това е абсолютна мерзост“, „Полицаите и лекарите ли изядохме парите на децата“, „Ние не искаме парите на децата, искаме това, което ни беше обещано“, са само част от коментарите на полицаи.

От най-големия синдикат СФСМВР обявиха, че решението на управляващите няма да остане без отговор.

От там разпространиха декларация, която публикуваме без редакторска намеса:

СФСМВР с огромно възмущение приема мотивите по предложение за изменение и допълнение на законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2021 г. с рег. №054-04-253/13.11.2020 г., внесено от група народни избраници до комисията по бюджет и финанси на 44-тото Народно събрание.

Коригирането на суми за месечни добавки, за всички деца и връщане на подоходния критерий, по един безогледен начин е обяснено с осигуряването на допълнителен ресурс за медицински работници и служители на МВР.

След като ръководството на държавата забрави една цяло министерство – на вътрешните работи – изваждайки го от държавните структури, работещи по ограничaване и преодоляване на последствията от пандемията, в свое постановление за увеличение на основните месечни възнаграждения на служители в тях, сега ставаме свидетели на директен опит, вследствие на нашия справедлив гняв, изразен в абсолютно законни протестни действия, служителите на МВР да бъдат директно противопоставени на една минимална социална придобивка по отношение бъдещето на България- децата!

Ние, служителите на МВР, сме родители и граждани! Ние, като представители на служители в МВР, сме в правото си да потърсим сметка за тази нелепа провокация и пореден удар върху имиджа на работещи в сектор “Сигурност”!

Ние, като представители на служители в МВР, не сме съгласни в това противопоставяне да бъдат въвлечени и медицинските работници, които в момента правят и невъзможното, на работното си място, за да лекуват българските граждани!

Ние, като представители на служители на МВР, имаме достойнството да поискаме незабавно извинение от вносителите на текста и им предлагаме да напуснат Народното събрание на Република България!

Такова поведение е крайно неразбираемо за нас и надхвърля представата ни за хора, призвани и избрани да представляват! СИНДИКАЛНАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В МВР (СФСМВР) е най-голямата синдикална организация в МВР.

Основана е през февруари 2009 година, непосредствено след спонтанните полицейски протести от края на 2008 година. В момента в СФСМВР членуват над 11 000 служители на МВР – както полицаи, пожарникари и спасители, така и държавни служители и лица, работещи по трудово правоотношение, заети във всички направления на дейност на МВР.

Основна цел на СФСМВР е отстояването и защитата на основните социално-икономически интереси и права на членовете си в сферата на трудовите и служебни отношения, социалното и здравно осигуряване, безопасните условия на труд, подпомагането, осигуряването на високо жизнено равнище и професионална реализация на служителите в МВР.

СФСМВР се обявява решително срещу корупцията, дефицита на социален диалог и незаинтересоваността от състоянието на системата за вътрешна сигурност в страната.

Реклама

Служител на МВР пък изригна с гневен пост по темата. Ето какво написа Антоан Пенков:

“Не ви ли СРАМ, господа управляващи?

„За да увеличим заплатите на полицаите, ще се откажем от решението за получаване на детски надбавки за всяко дете?!“

Така значи, а?! Взимате от нашите деца за нашите заплати.. Умно! Е, в случая май нищо не правите, а? Глупаци и идиоти.. забравихте ли, че и ние сме хора и имаме деца..

Учители ок, медицински работници ок, какви ли не министерства си получават повишението на заплатите, а за полицията нищо, та и с нас се оправдавате, защото последни изревахме.. то винаги е така.. ние държим до край.. кучета сме и винаги сме били, но вече не се издържа! Хляба и сиренето са с пари.. и поскъпват!

А, относно Covid19 положението, искам да отворя очите на много хора..

Знаете ли, кои са на първа линия?! РЗИ ли.. Лекарите ли.. ха ха.. и те, да.. така е, но това е вече в лечебните заведения. За да бъде хоспитализиран някой „положителен“ и или при направените тестове на хора на терен, на адреси, служителите на РЗИ искат съдействие от полицейските служители, за установяване адреса, въпросното лице и взимането на проба от него и евентуално контактни, роднини и заразени с вируса.

Та, кой е на първо място там.. дали не сме и преди РЗИ и лекарите.. а следователно като бъдат карантинирани.. кой ги проверява всеки ден по домашните адреси, за изпълнение на мярката.. пак полицията нали?

Надявам се да съм отворил очите на много хора и да съм засегнал когото трябва! Не, че моето мнение е важно, нито зависи нещо от мен, но това беше най-голямата ТЪПОТИЯ!

Не е тайна, че редови полицай в МВР, с малък стаж, със зор прехвърля 1.100 – 1.200лв. месечно, а депутатите са със заплата около 6.500 лв. Защо ТЕ не се откажат от увеличенията си една година? И за деца и за пенсионери ще има.

Срамота! С нас ще се оправдавате… Мишки мръсни!

П.С:

АКО ЩЕ ВЗИМАТ ОТ ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ, ЗА ДА БЪДЕ УВЕЛИЧЕНА ЗАПЛАТАТА В МВР, АЗ СЕ ОТКАЗВАМ ОТ МОЕТО ПОВИШЕНИЕ!”

6 Коментара
 1. Народ казва

  По същия начин противопоставяха пенсионерите и децата.Срам нямат!Старите пенсии в пъти изостанаха от новите, а те тръгнали и да делят децата! Защо си вдигнаха те заплатите с 500лв.? А пенсионери, внасяли високи осигуровки и взели добра първа пенсия сега са с пенсии, близки до минималните.Безсмислено стана да се осигуряваш!А родители не подписват брак,за да получават детски!Такова тъпо управление досега не е имало!

 2. Ст.Либертов казва

  Не е ли позорно пенсионирал се висшист с 42 години трудов стаж да живее с 400 лв? Докога герберастите, яхнали кражбите и властта, ще се правят на цапнати по тъпите глави и няма да забелязват тази гавра с хората, внасяли над четири десетилетия осигуровки в бюджета?!

 3. […] и лекарите, ядоса служителите в МВР, разкриха от Narod.bg. „Това е абсолютна мерзост“, „Полицаите и лекарите […]

 4. КОРАБИ И САМОЛЕТИ! казва

  ДА ВЗЕМАТ ПАРИ ОТ КОРАБИТЕ И САМОЛЕТИТЕ, ЩЕ ИМА И ЗА ДЕЦАТА И ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ И ЗА ВСИЧКИ ОСАНАЛИ. АМЕРИКАНЦИТЕ НЯМА ДА ОСТАНАТ ГЛАДНИ, НЕ ГИ МИСЛЕТЕ! НИТО ЩЕ ОТСЛАБНАТ ТУЛУПИТЕ ДЕТО ГИ ПОРЪЧВАТ С НАШИТЕ ПАРИ, БЕЗ ДА СМЕ ИМ ДАВАЛИ ПРАВОТО ЗА ТОВА!
  ИМАЛО КРИЗА – КАКВА КРИЗА СЛЕД КАТО ИМА МИЛИАРДИ ЗА ГЛУПОСТИ С КОИТО ЩЕ ПЛАШИМ ГАРГИТЕ! ИЛИ ТЕГЛИМ МИЛИАРДИ ДА КРАДЕМ И ДА ХРАНИМ НАТО, АМЕРИКАНЦИТЕ, ПЪК ПОСЛЕ ДА ГИ ПЛАЩА НАРОДА И ДЕЦАТА МУ!

 5. Величка казва

  Вие не разбрахте ли, че винаги ще сте от женската страна…

 6. тьпан казва

  много ви са тъпи ченгета само пожарникарите заслужават . аз с пот немога да искарам 1000 лв като елтехник с више а пръкналите се полицаи 1200

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.