Лекар пред Narod.bg: Бойко да внимава с креватните забавления – страда от исхемична болест на сърцето (ето и другите Му болежки)

0 4 335

61-годишният Бойко Борисов трябва да внимава с креватните забавления, защото страда от исхемична болест на сърцето. Това обяви ексклузивно пред Narod.bg известен кардиолог, запознат с болежките на премиера.

Медикът, настоял за анонимност предвид отмъстителния нрав на премиера от СИК, обясни, че исхемичната болест представлява увреждане на сърцето в резултат на недостатъчното снабдяване на сърцето с кислород. Най-честата и важна причина за намаленото кръвоснабдяване на сърдечния мускул е атеросклерозата.

Тя води до стесняване на кръвоносните съдове и намалява притока на кръв към сърцето, предупреди читателят на Narod.bg в бяла престилка.

Повод да повдигне темата с болежките на Баце са поредицата сигнали до сайта ни, в които лъснаха интересни подробности около спряганата като най-новото любовно увлечение на министър-председателя тв водеща Натали Трифонова.

Лошото при пациентите с исхемична болест е, че тя върви ръка за ръка с високо кръвно.

През 2011 г. Бойко за сефте призна, че пие хапчета за хипертония и редовно ходи на профилактични прегледи, уредени от сестра му д-р Красимира Иванова.

Според източника на Narod.bg дори след като взима властта и става премиер, Баце не се доверява на други лекари, ако не са препоръчани от кака му.

По-драматична в здравословен план за Борисов бе 2013 г., когато в рамките само на една седмица той два пъти бе приет по спешност в болница „Лозенец“ заради хипертонични кризи, обща отпадналост и неразположение. Премиерът бе хоспитализиран за първи път с високо кръвно 190 на 110 в Правителствена болница на 25 февруари 2013-а.

Тогава лекарите обясниха, че то е повлияло и върху исхемичната болест на сърцето, от която премиерът страдал от години.

След като прекара три дни в болницата, премиерът от СИК, който по това време бе в оставка, бе изписан, а специалистите му препоръчаха покой, избягване на физическото натоварване и силния стрес.

На 3 март същата година обаче той отново бе приет в Правителствена с високи стойности на кръвното налягане – 180 на 100, отпадналост и общо неразположение.

Реклама

И двата пъти се наложи да му бъдат включени системи освен другите медикаменти, за да се свали високото кръвно.

Затова специалистът-кардиолог чрез Narod.bg препоръча на министър-председателя да се ъздържа от секс повече от веднъж седмично, иначе рискува да се получи унизителен сакатлък в доста неподходящ момент.

За по-дълго от строя през годините са го изваждали единствено спортните травми, които получавал на футболния терен. Общо четири пъти Борисов е бил опериран по спешност заради разкъсан менискус.

За пръв път тежка контузия на десния си крак той получи, докато заемаше кметския пост в София, по време на футболен мач през май 2009 г. Тогава той бе откаран и настанен в Правителствена болница със сериозно счупване и скъсани мускулни връзки.

Историята се повтори и през 2013 г., когато му се наложи да претърпи сложна операция на лявото коляно, пак поради скъсан менискус с дислокация. Първоначално Борисов се опита да се стабилизира чрез инжекции, но впоследствие се оказа, че намесата на скалпела е неизбежна.

Оперативната интервенция тогава беше извършена от завеждащия клиниката по артроскопска травматология в болница „Софиямед“ доц. д-р Антони Георгиев и продължи 1 час и 10 мин. Тъкмо докато влезе обратно в спортна форма, каръкът застигна Борисов отново и той контузи фатално същия крак на същото място за втори път в началото на 2015 г.

Макар инцидентът да се бе случил няколко дни преди операцията, премиерът стоически търпеше болката и отказваше да отложи заседанията си в Министерския съвет.

В крайна сметка отново бе приет в „Софиямед“ и доц. Антони Георгиев пак проведе 2-часова операция на менискуса му, след която министър-председателят незабавно започна спешни рехабилитационни процедури, за да може бързо да раздвижи крака си и да се срещне с тогавашния шеф на ФБР Джеймс Коми.

Известно време обаче Борисов се придвижваше с патерици, докато функциите на десния му крак се възвърнат напълно, и викаше министрите от кабинета си в дома си, за да заседават.

За последно той постъпи в болница през лятото на 2017 г., когато за четвърти пореден път увреди менискуса си. „В моя случай е като в оная поговорка: „Да би мирно седяло, не би чудо видяло“, пошегува се тогава Баце, който пак получи травмата на футболния терен и отново се довери на златните ръце на доц. Антони Георгиев, който проведе сложната операция в „Софиямед“.

След всяка интервенция той предупреждавал министър-председателя да си вземе поука и да спре да рита футбол и да играе тенис, но лидерът на хунтата ГЕРБ не спазвал никакви препоръките.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.