Какъв е Борисов? Лъжец! Вижте какви простотии сътвори в Пловдив (Видео)

2 4 668

Причудливите изяви на Бойко Борисов, с които иска да покаже, че държи изкъсо ситуацията в страната, не спират. След като в четвъртък натовари на джипа здравния министър Костадин Ангелов и шефа на „Пирогов“ Асен Балтов, за да им показва магистрали, в петък се яви пред пловдивската болница „Пълмед“ и си поговори с кмета Здравко Димитров, пише Николай Иванов във в. „Сега“.

Димитров е болен, повече от седмица е под лекарски грижи с коронавирус, което не попречи да слезе на стъпалата пред входа, за да докладва на премиера общинските успехи в борбата срещу COVID-19; пък и да обясни на началника си, че не спира да работи от болницата. Екшънът отново бе излъчен на живо във Фейсбук, а Борисов демонстрира традиционното си поведение – хумор, ербаплък и тук-там лъжи за цвят. 

Самата сцена между премиера и кмета бе и забавна, и тъжна. Димитров явно не е във върхова кондиция, защото внимателно слезе по стълбите. Изглеждаше и леко отслабнал. През цялото време той стоеше на 4-5 метра от Борисов, такава дистанция пазеха още присъстващите лекари, общинари и пътуващата с Борисов свита.

 Към кмета и лекарите премиерът изстреля: „Кога те изписват? Давай направо, изписвай да си отива у къщи. А, не тия дни! Пускайте ги – 2-3 дена у болница, това е. Ето го, здрав като камък. Вместо да работи, вие го държите тук. Сега нали вече си по-здрав? Телефон имаш ли? От стаята работиш… Пускайте ги да си отидат вкъщи, не ги психясвайте повече! Аз си го изкАрах у нас. Пробвайте го за антитела, ако има, още днес, айде!..“. Лекарите учтиво отвърнаха на премиера, че не може да изписват бързо, защото действат по протокол. За Борисов обаче бе важно не само да демонстрира добро настроение, но да сведе на зрителите добрите новини. Най-напред няколко пъти каза и изискваше да бъде повторено, че от днес Пловдив има специална ковид-болница. После заръча на хората край него да разгласяват, че недостиг на лекарства няма, а има презапасяване. „За всички видове ваксини сме платили. Излезе ли добра ваксина, ще я имаме“, каза още премиера. Горкият Димитров рецитираше с тих глас каквото успееше да повтори.

Реклама

Реалността обаче е по-различна от описаната от Борисов. Пловдивската болница „Св. Мина“ не е заработила още изцяло за лечение на коронавирус, срещу преструктурирането й негодуват лекари. Не е сигурно и какви точно ваксини ще осигури България, защото тя разчита на общата поръчка на ЕС и не прави никаква самостоятелна подготовка за получаването им. Страната ни не договаря самостоятелно допълнителни количества с производителите, както правят други държави. Днес Израел подписва с Пфайзер за 8 милиона ваксини, които ще получи през януари. Колкото до лекарствата, едва ли някой ще му повярва.

Малко по-рано премиерът навести с джипа и Комбината за цветни метали (КЦМ). Там, на фона на камари стара шлака той нахвърли бодряшки мисли, че следва да цари оптимизъм и заводите не бива да затварят, за да можела догодина България пак да получи оценка, незнайно от кого, че е много по-добре от другите държави. Борисов се похвали и с ръст на индустриалното производство, макар брутният вътрешен продукт да намалява с 5.2% спрямо третото тримесечие на 2019 г.

В КЦМ премиерът вметна още, че 1000 души на ден излизали здрави от болница след преболедуване с COVID-19 и се връщали на работа. Но обективно няма данни бройката да е достигната. Хоспитализациите се увеличават и вече са 4768, а 284 души са в интензивни отделения. Излекуваните за последното денонощие са 873, но новите случаи са в пъти повече – 3414, при това за всеки е ясно, че има заразени, които нямат достъп до тестване каквото и да говори властта.

Борисов, здравният министър и всички управляващи удобно мълчат и за факта, че сме на четвърто място по смъртност в ЕС – по последни данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията у нас смъртността е 10.6 на 100 000 за последните 14 дни, като се покачва, докато в други страни вече намалява. Само от 25 октомври насам, когато Борисов обяви, че има положителен тест за COVID-19 и получи първокласна грижа у дома, починалите с COVID-19 са 893 души. Това премиерът нарича отлично справяне с кризата.

2 Коментара
  1. Ганчо казва

    А ТУЛУПА дари ли плазма за кмета или друг българин???!!!
    Тая ШМЕНТА КАПЕЛА нали ужким е преболедувал КОВИДА по документ, каза го и по ТВ и фейсбука ….дали е дарил плазма или от катили не се взема!!!!
    А дали въобще е бил болен след като се знае, че е СЪДЕБНО ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ!!!

  2. Трите лелки казва

    Не всеки оздравява рязко като премиера, не всеки е обгрижван като НЕГО. Ние да го мислим, без лекарства, без реална медицинска помощ, с телефонни консултации, другото сте го чели и видели.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.