Заразен с Covid журналист: Ще съдя държавата! Като кихне Бойко или Корнелия – има лечение, за мен няма дори свестен преглед!

1 3 466

Журналистът от „Уикенд” Светлана Баталова е заразена с коронавирус, разкри Narod.bg. От първо лице тя разказа какво „внимание” е получила в Инфекциозна болница в София. Родената в Дупница Баталова е бясна и смята да си потърси правата по съдебен път, защото за пациенти като Бойко Борисов и Корнелия Нинова има адекватно лечение, но за обикновени журналисти се предлага само преглед от пушещи медицински сестри.

Ето какво разказа Светлана Баталова със свой пост във фейсбук:

Това, което преживях, граничи с престъпление и затова ще го опиша. След мъки по телефона най-накрая линейка ме закараха до центъра за „тричене“ на пациенти в Инфекциозна болница. На вратата две мадами – не знам докторици или сестри, пушат! Двама мъже в черно ми казаха да вляза.  Коментираха, че утре приключват, изнасят се и край на центъра за „тричене“.

Със слушалката единият ме прегледа, докато с кашлица цепех кабинетчето, мериха ми температура и кислород.  Казаха първо, че съм с 36,5, после решиха да свалят още и като попълваха някакво отчетче, чух, че съм с 35,6 градуса! Явно на око!Тест за Ковид не ми направиха, но ми заявиха да ходя в Дупница, при личната ми лекарка. Тя да ме лекувала там! Това, че плащам в София данъци, са подробности. А и адресната ми регистрация вече е тук.

Реклама

Така набързо приключи сценката. Нито тест, нито лекарство, нито нищо. А на масата беше пълно с тестове, но нямало смисъл да ми правят, да съм намерила начин да ида в Дупница при личната си лекарка.

Качих се пак на линейката. Жената от Бърза помощ ме придружи до вратата и каза, че е потресена. Тя не можеше да си обясни защо не са ми направили тест, насока за лекарства и т.н., като по нейни думи е ясно, че съм с Ковид. Каза още, че не е лекар и не може да им разпорежда. Каза ми, ако искам, пак да звъня на 112. У дома сега премерих температурата, тя е 38,7.

Впрочем, двете арогантни медицински мутри, не мога да ги нарека лекари, казаха, че като се прибера, сигурно ще е скочила, понеже така ставало на свечеряване. Тия явно решиха, че съм 60 годишна лелка, дето не знае, че има права, а да не говорим и познания.

Да не се заканвам, но само да оздравея, ще си потърся правата, още повече че от години редовно плащам здравни осигуровки.

Явно подобни персонажи знаят, че като кихне Корнелия, Бойко и други, дето са ги гледали по телевизията, трябва да им се даде най-прекрасното обслужване, а някоя си Баталова с лична лекарка в Дупница, сама да се спасява.“

1 Коментар
  1. Надя казва

    Дано успеете

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.