Шокиращо в Narod.bg: Вальо Златев плашил Корнелия да не ровят около къщата на Баце в Барселона. „Ще станат лоши неща”, съскал олигархът на Бойко

1 6 527

Скандалът, покрай който Бойко Борисов получи световна известност – „Барселонагейт”, е трябвало да бъде заметен под килима поне в България, алармира само пред Narod.bg източник от „Позитано” 20. Оказа се, че олигархът Валентин Златев, който налял 3,5 млн. евро в луксозната къща и магазин в Испания за нуждите на „Мис Бикини” Борислава Йовчева, която отглежда едно от децата на премиера Бойко Борисов, опитал да смачка случая.

Димитър Нинов получава 30 000 лева на месец от „Лукойл“

Вальо Златев, който като работодател дава 30 000 лв. заплата на съпруга на Корнелия – Димитър Нинов, се срещнал с шефката на БСП в кабинета ѝ на „Позитано” 20 и директно я предупредил: „Кажи на Елена Йончева да спре да рови около къщата в Барселона, защото ще се случат лоши неща”, хвърли бомбата читателят на Narod.bg.

Именно журналистът Елена Йончева поде скандала, който първоначално бе огласен от испанското издание „Ел Периодико”, което взриви с новината, че българският премиер Бойко Борисов е разследван за участие в група за пране на пари.

Срещата между Корнелия и Валентин Златев станала в началото на юли 2018-а. Само няколко седмици по-късно, в края на месеца, шефката на БСП предала посланието на Елена Йончева – че ако продължава да дълбае по скандала „Барселонагейт”, ще получи обвинение от прокуратурата, разкри още Narod.bg.

Признанието направи евродепутатът в интервю за изданието Euractiv. В разговора Йончева посочва, че двете с Корнелия се видели през юли 2018 г. в пленарната зала на парламента. Тогава тя приела тогава казаното като опит да бъде предпазена. Сега обаче е убедена, че Нинова е „предавала послание на властта“.

Реклама

„Г-жа Нинова ми каза, че ако продължа това разследване като евродепутат, тя има информация, че срещу мен ще бъде повдигнато обвинение от прокуратурата. Аз й казах, че няма от какво да се притеснявам и ще продължа това разследване. Тогава допусках, че г-жа Нинова просто иска да ме предпази от евентуален удар на прокуратурата и я уверих, че нито аз, нито тя има от какво да се притеснява, защото в моята биография няма нещо, което да е притеснително“, каза Йончева, която тогава беше народен представител, а сега е евродепутат (БСП, Алианс на социалисти и демократи).

Корнелия се оказва права. „Към края на годината получих искане на прокуратурата за сваляне на имунитета, представиха ми информация кога са започнали да събират информация, за да образуват този сигнал – това е август месец, един месец след разговора с Нинова”, допълва Йончева.

Връзката на Валентин Златев с палата и магазина в Барселона на „Мис Бикини” е директна – именно олигархът на Баце е осигурил финансирането на екстрите в Испания като „връщане на услуга” към Бойко Борисов.

Врътката минава през бизнесмена Александър Чаушев, който апортира самата къща за три милиона евро в Барселона във фирмата на Борислава Йовчева, която е сочена като майка на едно от тайните деца на премиера. Тези действия на бившият дългогодишен директор в „Лукойл” нямат обяснения до днес. Чаушев е много близък до Валентин Златев, за когото пък се знае, че е в изключително тесни връзки с Бойко Борисов. Тези връзки и зависимости на Борисов от Златев са посочени и в секретните грами на американският посланик Джон Байърли публикувани от Уикилийкс

Още по темата:

1 Коментар
  1. Ганчо казва

    Ами ленчето кат врътна задник на към станишеф врътна и мнението си и за Нинова!!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.