Само в Narod.bg: Петър Нанев, новият пиар на Костадин Ангелов, съсипа кариерата на няколко известни лекари по поръчка на здравния министър (ГОВОРИ ОЧЕВИДЕЦ)

1 7 026

Новият пиар на здравния министър Костадин Ангелов – журналистът Петър Нанев, е съсипал кариерата на неколцина от най-известните лекари у нас.

Медик от „Александровска болница”, доскоро управлявана от професора, опасно близък приятел на актьора Владо Карамазов, докладва ексклузивно пред Narod.bg, че именно Костадин Ангелов е поръчал оплюването на докторите чрез „разследванията” на доскорошния репортер на bTV.

Оказа се, че министърът и репортерът имат необичайна за професионалисти връзка. Петър Нанев имал карт бланш да влиза по всяко време в кабинета на проф. Ангелов, още докато министърът на здравеопазването директорстваше в „Александровска”, която заряза с над 70 млн. лева дългове, разкри информаторът на Narod.bg.

Пред екипа на болницата интимният приятел на Владо Карамазов обяснил, че Петър Нанев му се пада някакъв роднина, затова на тези срещи не било нужно да присъства пиарът на болницата, каквито са правилата при разговор с началник от ранга на проф. Костадин Ангелов.

Точно на тези спевки на четири очи професорът давал насоки кой негов колега с власт да бъде ударен и по какъв начин, не скри читателят на Narod.bg. Сега, от благодарност за добре свършената работа, Петърл Нанев стана пиар №1 на здравното министерство.

По този начин с любезното съдествия на интригите на проф. Ангелов бе съсипана кариерата на ген. Стоян Тонев, например. Преди пет години заради информация, подадена от Костадин Ангелов до Петър Нанев, бившият директор на Военномедицинска академия бе орезилен фатално.

След публичното оплюване генералът подаде оставка като депутат от ГЕРБ и председател на здравната комисия в парламента. Ставаше дума за нарушения при сключени договори между ВМА и частно дружество.

Реклама

Две години след разследването ген. Стоян Тонев почина. Близките му признаха публично, че трагедията станало от нерви и притеснения покрай скандалите, които разрушиха доброто му име и реномето на медик.

През 2017 г. пък отново след „разследване” на Петър Нанев под диктовката на Костадин Ангелов оставка хвърли първият здравен министър в кабинета „Борисов 3”. Репортерът на bTV тогава извади, че като шеф на Военномедицинската академия Петров в възложил две обществени поръчки на обща стойност от 1,6 млн. лв. на фирми, представлявани от лице, което има тесни взаимоотношения с дъщеря му Руслана Петрова. Тя пък оглавяваше политическия кабинет на бившия здравен министър Петър Москов.

И още един пример са колаборацията между журналиста и  професора – в средата на юли тази година Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу бившия ректор на Медицинския университет-София Ваньо Митов, декана на Факултет „Дентална медицина“ във вуза Андон Филчев и още четирима за участие в организирана престъпна група и за длъжностни престъпления.

Шестимата са предадени на съд за това, че в началото на декември 2014 г., с цел материално облагодетелстване, създали престъпно сдружение по набирането и гарантирано приемане в университета на студенти – предимно чужденци, които не отговарят на условията за прием.

„Не защитавам никого. Който е правил далавери, да си носи последствията. Лошото е, че зад всички тези случаи стои именно бившият ни началник в Александровска проф. Костадин Ангелов. Той е завършен интригант, прави всичко, за да си разчисти пътя нагоре в йерархията и, както всички видяхме – успя, коментира читателят на Narod.bg.

След неговите сплетни са публично опозорени лекари, които имат потенциала да поемат поста министър на здравеопазването. Ето така се гради кариера при управлението на ГЕРБ, завърши разказа си източникът на Narod.bg.

Иначе репортерът Петър Нанев оглави пиар екипа на Костадин Ангелов вчера, като се оказа, че във вторник е бил последният му работен ден в bTV.

Според източници на Mediapool решението му няма нищо общо с промяната в собствеността на телевизията. На 13 октомври групата на чешкия милиардер Петр Келнер стана собственик на компанията Central European Media Enterprises (CME), която пък държи българската телевизия бТВ. Тогава се разбра, че Любош Йетмар ще е новият главен изпълнителен директор на CME Bulgaria, но Флориан Скала остава главен изпълнителен директор на бТВ.

1 Коментар
  1. ББ казва

    Оформен мръстник, с душа и характер на педераст, откраднал 70 /седемдесет/ милиона лева народна пара от Александровска болница и вместо в ЦСЗ, при бай Ставри, тъпата Тиква-премиер го прави министЕр!?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.