Болните могат да почакат! Директорът на “Пирогов“ и здравният министър правят компания на Бойко и хвалят магистралите му!

0 4 319

В дни на Ковид криза, когато медиите ежедневно ни заливат с чудовищни цифри за броя на заболели и починали, приоритет за Борисов си остават магистралите. Същият се чувства велик и успешен, когато назначените от него министри и шефове на институции му ходят по свирката и се подмазват в името на някоя друга лична облага.

Днес Бойко натовари на джипката здравния министър Костадин Ангелов и шефа на „Пирогов“ Асен Балтов и пое на инспекция на недовършената, но вече рушаща се АМ “Европа”.  Докато целият свят влага време, енергия и ресурс в борбата с Ковид-19, то нашият здравен министър и директорът на едно от най-големите лечебни заведения у нас, си правят разходки с премиера.

Нямаше как словоизлиянията на титана на мисълта Борисов да минат без издънка и този път. Всезнаещият и всеможещ вожд не изневери на стила си и отново се изложи като кифладжия.

„Работата носи свобода”, отсече джигит-премиерът, което всъщност е немска фраза (бел.ред. Arbeit macht frei), означаваща „Трудът освобождава”. Интересен факт е, че този лозунг е поставян над входа на много концентрационни лагери от националистическия период в Германия.

Очевидно, когато мислиш като нацист и диктатор, действаш като нацист и диктатор и третираш народа си като подчинен, осъден на гибел. Нацизмът, облечен като демокрация е водещ при управлението на кабинета Борисов.

Типично като индиански вожд, попаднал току-що в цивилизования свят, Борисов с възхищение отчете: “Балтов, виж каква маркировка! Като стъпиш, веднага бучи и ти показва, че не си на правилното място.”

Реклама

Каква иновация, какъв велик проект! Нищо, че по белия свят този тип маркировка се поставя от десетилетия, а в някои страни, пътната маркировка е така проектирана, че при взаимодействието между път и автомобилна гума, се получава музика и то често класически шедьоври.

Това разбира се не е кой знае какво пред „бучащата“ маркировка на Бойко, който ти казва, че не си където трябва.

О, свещена простота! И на фона на целия този цирк, Ангелов, Балтов и министърът на регионалното развитие Петя Аврамова само дето не заръкопляскаха на шефа си. То хвалби, то чудо! С възхищение и очарование същите гледаха пропуканата магистрала, отбелязваха несъществуващи предимства и никой не посмя да каже, че царят е гол.

А той, горкият, не е просто гол, ами е гола вода! Така е подредил нещата си обаче, че се е обградил от некадърници, примирени със своите дефицити на знания и ценности и заровили всичките си човешки принципи някъде под разпадащите се Бойкови магистрали. Същите за няколко сребърника и приятна службица са готови и майките си да продадат, та какво им коства да хвалят шефа, макар безпочвено?

На тях ли разчитаме и в техните алчни за пачки ръце ли оставихме здравето си?

Narod.bg помества видеото с резила на Борисов от днес ТУК.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.