Бащата на ЛиЛана разкова властта: Насадиха ни страх покрай вируса, който ще срине обществото

0 3 140

Д-р Христо Деянов, баща на поп певицата ЛиЛина, разкова кочината на властта, която насади безумен страх в обществото покрай епидемията от коронавирус, забеляза репортер на Narod.bg.

Мнението на лекаря е, че паниката, в която бе вкаран народът, буквално може да срине обществото.

Потвърждение на думите му даде пред Narod.bg изтъкнат психиатър, който алармира, че от март до момента поне 75 българи са отнели живота си от страх пред Covid-19.

Ето какво написа д-р Христо Деянов на стената си във фейсбук:

Всеки ден се събуждаме и лягаме с информация за COVID-19 – заболяемост, смъртност, активни случаи, излекувани, математически прогнози и т.н. и т.н.

Както имах възможността да напиша в предишни мои постове, заразените в България са далече над официалните данни, които ежедневно се дават. На практика, всеки трети или четвърти човек в активна възраст вече е заразен или прекарал инфекцията.

Теоретично, ако допуснем, че за един ден, едномоментно, в България се направят PCR тестове на цялото население, положителните няма да бъдат 2-3 хиляди, както сега се обявяват ежедневно, а десетки, стотици хиляди…

Да, при някои хора инфекцията протича тежко, даже при някои фатално, но защо не се казва ежедневно колко хора умират от съдови инциденти, терминални случаи на рак, сърдечна, дихателна, чернодробна и бъбречна недостатъчност, свързани с други остри и хронични заболявания, психичен срив, самоубийства и т.н.

В човешката история е имало много пандемии с повече, или с по-малко жертви – няколко чумни епидемии в древността, средновековието и ренесанса, вариола, холера, полиомиелит, туберкулоза, руски грип, испански грип, ХИВ и т.н. За всички е характерно, че постепенно епидемиите са затихвали от само себе си, а откакто са въведени и ваксините за някои от тях, те са били почти 100 % овладени.

Сегашната пандемия също постепенно ще затихне и ще премине. Никой не може да каже кога, но това е сигурно във времето! Какво обаче ще се случи с човешката психика – жестоко отчуждение, страх, социална изолация, дехуманизация, масово антисоциално поведение и нарастване като цяло на психичните заболявания, различните видове фобии и дисстрес.

Реклама

Хората вече ще се страхуват да си говорят отблизо, защото всички научихме на колко метра се разпространяват аерозолите от слюнка, когато се говори по-високо, или се вика, или някой се смее звучно и т.н..

При най-малкото закашляне или кихане на някой, той автоматично ще бъде стигмиран и избягван от околните, без въобще той да е болен от Ковид.

Силно ще се наруши интимният контакт между двама влюбени от страх да не си пренесат с целувката, а камо ли по друг начин някаква инфекция, ще започнат съмнения и алиенация в интимните контакти.

Хората, когато разговорят помежду си, дълго време ще си дърпат автоматично главите назад или ще си придърпват яденето от страх да не попаднат пръски от слюнки, когато някой говори и е близо на една маса до тях.

Дълго време няма да можем да пътуваме и да отсядаме свободно там, където ни харесва и искаме да отидем. Това са само една малка част от нещата, които ще нарушат силно човешките взаимоотношения и ще имат пагубен ефект върху обществото като цяло.

И така, когато маските паднат ще бъдем много дълго време променени, ще бъдем други…, това е едно от най-лошите неща, които ще се случат във взаимоотношенията между хората.

За икономическите последствия в индивидуален и обществен план, както и за духовния упадък сега няма да говоря, защото поста ми ще стане много дълъг и тежък за четене. Дано пандемията по-бързо затихне и ние-хората по-бързо превъзмогнем психологичните и икономическите последствия, които неминуемо ще се случат на всеки от нас.

ВИЗИТКА:

Наричат Христо Деянов “пеещия доктор”. Но той е и тв водещ, и писател, и композитор, и китарист, и музикален продуцент, и… пътешественик. Познат е от близкото минало като едното лице от първия мъжки дует в българската поп музика “Докторите” – заедно с Георги Денков.

От 1986 г. д-р Деянов се отдава изцяло на медицинската си кариера. Специализира в областта на нутрициологията, трудовата медицина и превантивната кардиология. През 1991 г. защитава докторска дисертация, а през 2000 г. придобива научното звание “доцент”.

От 2013 г. е почетен професор към здравнообразователната “Академия Здравословно”. Автор и водещ е на най-старото здравно предаване “Здравословно” в целия български тв ефир, което не е прекъсвало и не си е сменяло никога името (то се излъчва на живо всяка вечер по ТВ СКАТ). Автор е на 5 книги. Издава вестник и списание “Здравословно”.

Женен е, има дъщеря и син – поп певицата ЛиЛана и Скилър, който е световен шампион по бийтбокс. Музиката и пътешествията са любов и страст за д-р Деянов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.