Пълна излагация: Вежди се фука с грамота от папата, която се продава срещу €18, народът се спуква от смях (СНИМКИ)

1 3 726

Вежди Рашидов за пореден път се изложи брутално и стана за присмех на цяла България, видя Narod.bg. Шефът на парламентарната комисия по култура и медии, удостоен от Илия Павлов с титлата „Главен мултак на републиката“, се похвали в понеделник, че бил благословен от папа Франциск със „специално писмо”.

Стандартната папска грамота, която всеки може да получи срещу 18 евро

Резилът е пълен, след като се оказа, че грамотата се продава и всеки, който плати 18 евро, може да бъде „благословен”.

Ето каква новина цъфна вчера и направи гербераста за смях:

„Негово Светейшество Папа Франциск благослови Вежди Рашидов. В специално писмо, получено днес, Светият отец изразява своята благодарност за получения любезен дар – книгата „Вежди“.

Папа Франциск отправя към Вежди Рашидов своя благослов, като измолва от Господа изобилна небесна благодат за плодотворна културна и артистична дейност.

Реклама

Ето с какво се хвали Главния мултак на Републиката

В книгата „Вежди“ има няколко страници със снимки и текстове от посещенията на Вежди Рашидов в Светия Престол, както и илюстрации на творбата „Чистилището“, с която той печели през 1981 година Златния медал на Ватикана на името на Данте Алигиери.“

Новината беше тиражирана със заглавие „Папа Франциск благослови Вежди Рашидов“ и предизвика възхита какво внимание е оказал главата на Римокатолическата църква на българския депутат.

„Дневник“ се обърна за информация към радио „Ватикана“. То не беше запознато със случката, но обясни, че раздаването на благословии е рутинна дейност, упражнявана от специална служба към папата. Става дума за стандартни грамоти,  наричани папски пергамент, в които желаещият да получи благословия подава молба, като посочва лични данни, и след плащане на такса от 18 евро за Европа – получава.

Вежди целува своя благодетел Илия Павлов

За специални случаи като навършване на пълнолетие, сключване на брак или кръгла годишнина грамотата е безплатна. В нея текстът е стандартен – че папата измолва благодат за съответния човек. От радиото изпратиха на „Дневник“ и образеца на грамотата, в която се сменят само имената на получателите й.

В този контекст новината, съобщена от парламентарната комисия по култура, се родее с култовата реплика на премиера Бойко Борисов: „Три папи са ме галили по главата“, произнесена пред гостуващия в България министър-председател на Великобритания Дейвид Камерън през декември 2015 г.

1 Коментар
  1. ivosav казва

    Простотията не е временна , тя е за цял живот.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.