ЧУДОТО СТАНА! Полицаите освиркаха премиера: Писна ни от лъжеца Бойко Тиквата!

0 11 870

Дори полицаите не могат вече да търпят лъжите на хунтата ГЕРБ и излязоха на протест с основателно искане за по-високи заплати. Именно на униформения бунт вчера се случи и чудото – ченгета да скандират „Писна ни от лъжеца Бойко Тиквата”, предаде репортер на Narod.bg.

Протестиращите в центъра на София полицаи освиркаха брутално Баце точно в мига, когато пред тях беше прочетено обръщението на сикаджията по повод техния професионален празник. По-рано през деня министър председателят им благодари за усилията и че са на първа линия в борбата с коронавируса, наред с лекарите.

Въпреки това не се предвижда повишение на заплатите им с 30%, както на общо 34 държавни администрации, които имат пряк досег с потенциални носители на заразата, напомни и „Дневник”.

По този повод председателят на синдикалната федерацията на полицейските служители Валентин Попов попита на протеста „Колко първи линии има в тази държава“.

Като бивш главен секретар на МВР Борисов винаги е бил приеман от полицаите за един от тях, още повече, че винаги е удовлетворявал исканията им. В настоящата ситуация обаче той предложи само 5% над предвидените 10 на сто по-високи възнаграждения за догодина, Тази оферта от държавата не беше приета от синдикалните организации на работещите в МВР.

Реклама

Протестът на полицаите започна в 13 часа в градинката „Свети Седмочисленици“, като приключи с шествие, което мина покрай Министерство на финансите, сградата на правителството и завърши пред парламента.

Междувременно министърът на вътрешните работи Христо Терзийски обяви, че и професионалното, и политическото ръководство на МВР са категорични, че служителите в системата на вътрешното ведомство работят на първа линия и извършват неспецифични дейности в условията на усложнената епидемична обстановка в страната, предаде пресцентърът на министерството.

„Процентът на увеличение на заплатите в системата на МВР е обвързан с финансовите възможности и ресурси на държавата и със ситуацията, в която се намира страната ни. Направеният към момента финансов разчет е за 15-процентно увеличение на основните заплати на всеки един служител, което заедно с полагаемите се различни добавки, реално ще доведе до значително по-висок ръст“, допълва той.

Министър Терзийски посочва, че се води непрекъсната комуникация с Министерството на финансите, като във фокуса на разговорите не са само заплатите, но и условията на труд на служителите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.