Проф. Амелия Личева смаза хунтата: Падемията у нас е от простотия, насадиха я славитрифоновци и техните подобия

0 5 974

Един от най-изтъкнатите филолози у нас – проф. Амелия Личева, бе безкомпромисна срещу диващината, превърната в норма от управляващите престъпници в ГЕРБ, установи Narod.bg.

В свой пост проф. Личева направи кратка дисекция на общественото съзнание у нас и изводите не са добри – не коронавирусът, а простотията е истинската пандемия, която бушува в Българя от години, насадена от „славитрифоновци и техните подобия”.

Наследете се на брилянтния текст, публикуван на стената й във фейсбук:

Реклама

„Не е изненада, че процентът на невярващите в пандемията у нас е толкова висок. Всъщност у нас пандемични са простотията и безпросветното отрицание, те бяха подклаждани през годините от всички славитрифоновци и техните подобия.

Изненадата в момента идва от част от интелектуалните кръгове, от хората с претенции, които искат да внушат, че коронавирусът е „обикновен грип” и че най-важно е напук да продължим живота си нормално. Защото сме „губели човешкото”. Прекрасно, но това е един позьорски хуманизъм, който в своето егоцентрично заслепение отказва да признае размерите на кризата.

Пренебрегва броя на жертвите. Дистанцира се от усилията на лекарите. Не се трогва от смъртта на хора, които имат своите имена и близки. Това, че всеки ден умира по един учител, минава в статистиката или в графа „изключения”. И папагалски се дудне как мерките „променяли същностното у нас”.

Сепната съм от такава самоубийствена и куха суета. Отдавна знам, че политиците няма да посмеят да застанат срещу това кресливо говорене. Но гражданският натиск трябваше да е в разумната посока, в подкрепа на елементарните мерки, които можеха да ограничат жертвите. Нещо, което истински европейските общества и техните управляващи отдавна проумяха.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.