Мангъров застреля лъжите на Щаба: Имунитетът след Covid-19 остава до живот!

2 15 874

Началника на Детското отделение в Инфекциозна болница София – доц. Атанас Мангъров, буквално застреля лъжите на Националния оперативен щаб, видя репортер на Narod.bg!

Докато докторите на хунтата ГЕРБ плашат вече половин година, че излекуваните от Covid-19 нямат никакъв, или имат ограничен във времето имунитет срещу коронавируса, доц. Мангъров е категоричен, че това не е вярно.

„Имунитетът след преболедуван коронавирус остава доживот. Тези, които казват друго са забравили или не са го учили това нещо“, каза началникът на детското отделение в Инфекциозна болница.

Реклама

Специалистът бе категоричен, че антибиотиците не помагат при лечението на заболяването, но пациентите и личните им лекари прибягват до лечението на коронавируса с тях, тъй като са свикнали да лекуват заболявания с подобни симптоми с препарати съдържащи антибиотик, обяви той ефира на телевизия „Европа“.

Според него заболяването нанася щети на белите дробове, но те не са трайни.

„Това което отличава коронавируса от другите респираторни заболявания в този сезон е, че докато тяхната продължителност е около 7-10 дни, като острата фаза е 4-5 дни.

Докато при коронавируса тази остра фаза е около две седмица или 13-14 дни. Това е причината хората да изперкват, защото всички са свикнали тези симптоми да минават за една седмица, докато тук е 2 седмици“, допълни доц. Мангъров.

2 Коментара
  1. Ангел Зарков казва

    Точно така е , прав е Мангъров,от личен опит го знам ,като позитивен.Обикновен вирус,който е по дълъг от грипа.Само почивка и никакви антибиотици,стига да няма влошаване.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.