Операция „Вирус“ е машина за пари, питайте Лъчо Мозъка

0 3 579

Докато чакам резултата от президентския вот оттатък Атлантика, се чудя откъде да я подхвана. Пандемията, естествено! Какво друго ни остава, подложени на офанзива „Шок и ужас“ от сутрин до вечер? Ако не ме лъже паметта, така Пентагонът бе нарекъл своята инвазия в Ирак през 2003-та. Като се замисли човек, май ще излезе, че същият Център направлява и операция „Вирус“?

Вярно, жанрът на пръв поглед е различен, но поръчителите, интересите и мишените са идентични. И преди, и сега големият печеливш е супер-Олигархията, включваща военно-промишления комплекс на САЩ, фармацевтичната мафия и финансовия Октопод. Плюс техните политически комисари от правителства, НПО, глобални организации от типа на ЕС и обслужващи медии. А контрата неизбежно остава за „лошия човешки материал“, който плаща сметката на „богоизбраните“.

Съпътстващи жертви на „цивилизацията“

Коя е първата жертва на „цивилизацията“ по американски? Не се чудете, това е здравната система. И като стана дума за агресията на янките срещу Ирак с фалшивото алиби на виртуалните „био-химически оръжия за масово поразяване“ на Саддам Хюсеин, неоткрити и до днес, да се обърнем към фактите.

През 2018-а, по повод 15-ата годишнина от войната, бе тиражирана информация за жертвите, фиксираща цифри от 150 000 до половин милион.

Естествено, преобладаващата част беззащитни цивилни най-вече деца, жени, старци. Преди това обаче медицинското издание „Lancet“ обяви хипотезата за още 650 000 „съпътстващи жертви“, причинени от колапса на здравната система, инфраструктурните и социалните последствия от военните действия.

Както се знае садистичното понятие „съпътстващи жертви“ е част от перфидната лексика на собствениците на „цивилизацията“, раздаващи „демокрация, човешки права и пазарна икономика“ от самолети и танкове. Нерядко за забавление, според привичките ала Виетнам, на USA-рейнджъри в Ирак и другаде, разстрелващи за удоволствие беззащитни хора!

Именно по тази причина Вашингтон не признава конвенциите на Международния съд и осигурява „екстериториален имунитет“ на своите гринговци, възпроизвеждащи нравите на Дивия запад.

Да помислим обаче на какво се дължат „съпътстващите жертви“ на операция „Вирус“, която вече постигна пълен успех що се отнася до джакпота за глобалните елити. На първо място бе отворена нова, необятна и безкрайна, инфлационна бизнес-ниша покрай организираната параноя около Ковид-19. От маски, ръкавици и дезинфектанти до апарати за дишане и всевъзможни скенери, радари, термометри и аксесоари в „инвестиционния пакет“ на Хаоса.

Всичко това струва много пари и носи още повече печалби на точните хора на точното място в точната Схема. Разбирай – Бялата мафия от фармацевтичните мегакорпорации, частните болници и „обществените фондове“! След това бе пусната Печатницата за кухи пари уж за компенсация на щетите, но както винаги горницата отива при най-горните стъпала от социалната йерархия.

По-нататък бе формирана популация от човешки „бели мишки“ с изключена втора мисловна система, движена от инстинктите на оцеляването за сметка на оценяването. За да стигнем до горчивата черешка на токсичната торта, а именно – разпадът на Здравната система с всичките произтичащи от това последствия. И „съпътстващи жертви“…

Късно е либе за китка

Сега ли увряха тиквите ни за това, че Здравната система е първата, не съпътстваща, а официална жертва на Прехода? Народът казва – късно е либе за китка, а в нашия случай май е по-добре да перефразираме фолклора по следния начин: никога не е късно да си признаеш глупостта. А може да интерпретираме гениалната самоирония на култовия Нейчо Неев, който в зората на 90-те години изрече пророческата фраза „Егати държавата, щом аз съм вицепремиер!“. Може и така: егати „демокрацията“, ако това е нейната здравна система…

Уви, това е! Друга няма. Ние сме „съпътстващи жертви“ на докторките от бензиностанциите, на Москов, на Мозъка и т.н. Едничката трагична полза от драмата ще дойде, ако българите най-сетне прогледнат за жестоката истина. А тя гласи, че първата работа на Прехода бе да разруши социалния фундамент на държавата – здравеопазването и образованието.

Първо – новите господари оттатък Атлантика бяха издали Директива за редуцирана и зомбирана България. Второ – назначените „модернизатори“ от селекцията на Андрей Луканов, ДС, Комсомола, АОНСУ, Профсъюзите, ОФ и БЗНС светкавично се преориентираха от планова към пазарна философия с ясното съзнание, че нашенецът ще даде и последния си лев за здраве и за образование на децата си. И точно под знаменателя на тази свръх-цинична манипулация стигнахме до дереджето на най-бързо умираща и най-неграмотна нация в Европа.

Реклама

Ето защо е излишно да се вайкаме за актуалното си житие-битие. Пазарната евтаназия е в ход у нас вече три десетилетия, а извънредната ситуация покрай Вируса просто изостри и осветли ъглите на Паяжината. Пишман „реформата“ генерално и изначално заложи на американския комерсиален, антисоциален и антихуманен модел, според който здравето и животът са борсова стока като кока-колата и пуканките, и затова сега плащаме цената на „егати демокрацията“ по Нейчо Неев.

Вярвате ли в прилепи?

Армагедон, произведен в някоя секретна био-химическа лаборатория по сценарий за марсианци, супероръжия и мъртви градове ала Холивуд, се стовари върху главите ни. Само глупак може да повярва в прилепи. То и щъркелите носят бебета, ама Ковид-19 удържа фронта вече почти година за разлика от своите сезонни събратя. В същото време някаква реклама за малоумни смартфони на два крака се майтапи с чумата от преди пет века и съвременната й модификация.

Всъщност почти нищо лично, освен за „съпътстващите жертви“. Пандемията осигури паранормални условия за бизнес и печалби по „клинични пътеки“. Както обикновено в човешката история – адът за едни е рай за други. И обратно. Тези дни един млад български медик, преподавател в Медицинска академия, ми разказа за неправдоподобния бизнес под знака на Вируса. Накратко – в пещерата на Аладин се вливат три паралелни финансови потока: от бюджета и неговите специални фондове, от Здравната каса и от Брюксел.

Тоест, всеки заразен струва десетки хиляди лева и това безспорно е изкушение. Едва ли е необходимо да правя уговорката за достойните служители на Хипократ, някои от които изпълниха Клетвата с цената на живота си. За тях е ясно и поклон! Думата ми е за нечистоплътния бизнес по „клинични пътеки“, намерил своя Клондайк в условията на масова психоза, хаос и тотална демагогия от страна на управниците.

Сега си скубем косите и си удряме главите за липсата на болнични легла, линейки и разни медицински средства.

За конкретните параметри думата имат специалистите. Само че, дайте да се разберем веднъж завинаги! Как да бъде по-добре след като, не само у нас, от три десетилетия насам здравеопазването бе превърнато в цинична търговия, все едно става дума за маратонки, бира или презервативи? Отново акцентирам върху фундаменталния извод: първата работа на „демокрацията“ по Андрей Луканов, Филип Димитров и Иван Костов бе да се разруши наследената от „комунизма“ социална държава със съответната работеща, безплатна и сравнително ефикасна здравна система. При всичките й кусури, наистина бе ефикасна, след като хората живееха средно с по десетина години отгоре. Същото 1:1 важи и за образованието и културата.

1:7 – коефициентът на абсурда?

Тези дни се появи информацията, че НЗОК плаща медикаментите на частните клиники седем пъти по-скъпо, отколкото на държавните болници? А в този коефициент на абсурда 1:7 се съдържа цялата трагична истина за „модерната медицина“ у нас. В това число и чудовищните далавери по „клинични пътеки“, за които мнозина от сънародниците имат собствени впечатления. Защото, не дай боже да ви се наложи вземане-даване със Системата, пригответе пари и още пари. На входа и на изхода. За „добър ден“, „лека нощ“ и „довиждане“. От портиера, санитарката и сестрата до последния етаж на Пирамидата.

Вярно е, че животът няма цена, а трудът на медиците е свещен, несравним и неоценим. В същото време е вярно и това, че гражданите, които имат съответните осигурителни права, са принудени N- пъти да плащат за едно и също. Впрочем, дали е нормално българите, официално обявени за най-бедните граждани на ЕС, да доплащат най-много за здраве? Без да броим детепроизводителни роми и нагли мигранти…

В същото време съвсем реалният абсурд достига апогея си във факта, че не толкова отдавна нашенските „законодатели“ от различни цветове гласуваха нормативи, според които частните болнични заведения се ползват със същите права като държавните и общинските?!

Тоест, собствениците печелят и от „пазарната“, и от „плановата икономика“ едновременно?! И точно по тази причина публичната тайна донася, че шефове на подобни „фирми“ получават по стотина бона на месец?! И така надолу по Пирамидата. При държавните аналози мизата може би е 50 на сто.

И, ако това не е нонсенс, здраве му кажи! Как така хем печелиш от пазара, хем източваш Касата по „клинични пътеки“, хем плачеш за нови и нови бюджетни дотации от името на пациентите? Сега с аргумента Пандемия. Очевидно нещо дълбоко е сбъркано в Системата и то съвсем умишлено, за да се осигури максимална печалба за бизнеса със здравето, живота и смъртта.

Проследете законодателната дейност например на така наречения Лъчо Мозъка и ще се разделите и с последната илюзия от „ценностите“. И покрай Вируса се разбра, че сит на гладен не вярва, а цялата грандиозна демагогия „на ползу роду“ всъщност е чиста проба прах в очите на слепите.

Коментарът на Георги Атанасов е специално за „Уикенд”, заглавието е на Narod.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.