След публикация в Narod.bg: Започна проверка на гербаджийската изцепка в античната вила „Армира“

0 879

Властите решиха да се задействат по сигнала за поредната брутална изцепка на кмет на ГЕРБ, за която вчера Narod.bg ви информира. Става дума за сигнал на турист, който е станал свидетел на сватбари, стъпвали с обувки по изключително ценните мозайки в античната вила „Армира“. Цялата свинщина се извършвала под благословията на кметица на Ивайловград – гербаджийката Диана Овчарова. 

Прокуратурата разпореди проверка на сватбеното тържество в античната вила „Армира” в Ивайловград, тъй като гостите на тържеството са стъпвали по античните мозайки.

В древната постройка с уникални мозайки, е направена организация да се стъпва единствено по стъклени пътеки, за да не се нарушава целостта на античните артефакти. В събота Димитър Иванов засне, че гости на частна сватба нарушават тази разпоредба и публикува снимките във Фейсбук.

Реклама

От няколко месеца вила „Армира” е затворена за посетители, заради предстоящ ремонт по проект. Въпреки това с решение на Общинския съвет там може да се провеждат сватби. По време на сватбено тържество е попаднал там и Димитър Иванов и сподели в профила си в социалната мрежа снимки на част от гостите, които са стъпили върху античните мозайки.

Сватбарите във вила Армира Снимка: Димитър Иванов

Придвижването на посетителите в античната вила е разрешено само по стъклени пътеки над самата мозайка. Въпреки това в събота по време на сватбата част от гостите не са спазили тези правила. Прокуратурата разпореди проверка по случая. Според публикациите в социалните мрежи лично кметът Диана Овчарова е водила сватбената церемония. Вчера тя беше в болнични.

„Като цяло община Ивайловград отчита грешката си, че е допуснато да се стъпи върху тези исторически артефакти, но пак казвам, позицията ни е, че това е допуснато, за да се спазят мерките от метър и половина между хората”, коментира Светла Моллова – зам.-кмет на Община Ивайловград.

Провеждането на ритуали в античната вила е по решение на местния общински съвет. Самото кметство тепърва ще проверява случая. На пръв поглед поражения върху мозайките няма, но това трябва да установят и експертите. Срокът за приключване на проверката е 30 дни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.