Скандално! Кметица на ГЕРБ пусна сватбари да газят с токчета по мозайките на един от най-ценните архитектурни паметници в България

0 2 469

За поредната скандална изцепка на кмет на ГЕРБ алармира Димитър Иванов в статус във Фейсбук, видя Narod.bg. Кметицата на Ивайловград Диана Овчарова официално дава благословията си сватбари да газят по извънредно ценни мозайки във вила Армира, известна като един от най-ценните архитектурни паметници, откривани по българските земи.

Димитър Иванов и семейството му плащат 40 лв. за вход в един от най-интересните паметници от епохата на Римската империя, за да разгледат уникалните артефакти, оцелели от IV век, но се натъкват на сватбена церемония, лично предвождана от кметицата Овчарова. Тя ги уверява, че няма нищо нередно в това да се ходи по древните мозайки, защото били здраво залепени.

Публикуваме статуса Димитър Иванов, възмутен от поредното доказателство, че ГЕРБ се чудят само как да изкарват пари всичко, без да мислят за последствията:

„Тоталната простащина просто ни залива отвсякъде!

Вила „Армира“ е най-богатият и пищно украсен римски дворец, открит по нашите земи, паметник на културата с национално значение. До момента европрограмата „Регионално развитие“ е финансирала рехабилитацията на обекта с 1.8 милиона лв. и се планира до 2022 да бъдат изразходвани още средства на данъкоплатци.

Снимка: Димитър Иванов

Реклама

Отделно от външното финансиране, общината на Ивайловград е определила входна такса 10 лв. за всички посетители. За деца, ученици и пенсионери намаление няма. Не знам за по-висока такса на музей в България. Аферим, за семейство с две деца плащаме 40 лв.

Още на влизане уредничката ни предупреждава, че след 30 мин в залата на музея ще има граждански брак, но ние „можем“ да останем и да разглеждаме. Явно някой от местните велможи спазваше парвенюшкия стил да се жени в имението на римски аристократ.

И си заприиждаха сватбари най-свободно, затракаха токчета по мозайките от IV век…
Гостите се разполагаха, както им е удобно.

Аз обаче направих скандал.

Попитах водещия церемонията кое е длъжностното лице и защо допуска посетителите да стъпват върху артефактите. Оказа се, че пред мен стои кметът на Ивайловград (Диана Овчарова, трети мандат ГЕРБ), която ми заяви, че не е моя работа да следя за спазването на правилата.

Кметицата Овчарова и Цвета Караянчева

Аз съответно й възразих, че при отсъствие на длъжностни лица, тази функция се поема от гражданите. И после си казахме още неща на висок тон и накрая тя каза във въздуха „повикайте охрана“, явно забравила, че не е в кметския си кабинет. Някои сватбари я подкрепиха със „сега не е моментът да се правиш на оригинален“. По-съвестните обаче отстъпиха от мозайките и се подредиха по обходните пътеки. Но кметицата им съобщи, че тези мозайки са много здраво залепени и са обработени със специални материали, т. е. всичко си е ок. Пък и явно си ги имаше за бащиния. Хората отново се за разхождаха по тях.
Церемонията можеше да започне.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.