Проф. Николай Слатински: Здравният министър да хвърля оставка, няма качества на управник

2 3 859

Проф. Николай Слатински призова здравния министър Костадин Ангелов да подаде оставка и да отиде да върши нещо смислено, като например да се бори на първа линия с коронавируса, видя репортер на Narod.bg.

Експертът по национална сигурност написа на стената си във фейсбук, че проф. Костадин Ангалев за краткото време като министър успя да навреди толкова много на здравната система, просто защото няма качествата да бъде управник.

Ето пълния текст на посланието на проф. д-р Николай Слатински:

Здравният министър: Ако няма лекари, аз ще вляза!

Майко мило!

Моето изключително лично мнение е, че този човек успя да навреди на системата за здравеопазване толкова много за толкова малко време, само защото няма и грам способност да бъде министър. Това е еманация на кадровия подбор на тази власт!

Тотално неразбиране каква е ролята на стратегическите мениджъри!

Реклама

Някога, малко се бе палнало нещо в Министерския съвет. И директорът на националната противопожарна служба, двузвезден генерал, ми се обажда като на секретар по националната сигурност на президента, за да ми каже, че той лично държи маркуча и гаси пожара!

Аз го попитах – не е ли неговата роля да управлява процеса!? Ами ако го удари по темето някоя греда, кой ще изпълнява вменените му по закон дейности!? Но той много искаше да се изтъкне пред мен, та аз да кажа на президента колко е храбър, че да му дадат трета генералска звезда!

Разбира се, този здравен министър, като е лекар, може да отиде там, където трябва да са лекарите – на предната линия, но преди да стори това е длъжен да си подаде оставката и друг на неговото място да е стратегически мениджър, който да упарвлява системата и критичните нейни процеси.

Управленското любителство се издигна толкова високо в държавата, че иззе същностните функции на самата държава, превръщайки я в карикатура на държава.

Щеше да бъде много смешно, ако не е (почти) трагично. Особено на фона на пандемията.

Един лекар може да е некомпетентен – от това ще пострада конкретен болен. Но когато един министър е некомпетентен, от това страда цялото общество.

Господи, точно когато най-много не трябваше да е така, ние станахме заложници на властници, които не знаят как.

2 Коментара
  1. Георги Тодоров казва

    Много прав е Николай Слатински. В хирургическите среди се знае че Ангелов е първия професор по хирургия в България, който не е извадил дори един апендицит самостоятелно. А като директор на Александровска болница-60 милиона лева дефицит.

  2. Кирлива риза казва

    Здравният министър е кукла на конци .
    Подлога на Боеку от Банкя, крдецът на автомобили и собственик на консултантски фирми

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.