Der Spiegel изплющя шамар: Бойко е човек на задкулисните сделки, които сключва с олигарси

1 6 652

„Хората имат чувството, че демокрацията е само привидност, че властите не са слуга на народа, а инструмент за потисничество – както при комунизма”.

Това пише Ян Пул в авторитетното германско списание „Шпигел“ за ужас на управляващата хунта, която се опитва всячески да прикрие негодуванието срещу нея и исканията за предсрочни избори.

Борисов е един от главните виновници за лошото положение. С малки прекъсвания той ръководи страната от 2009 година насам.

Той не е разпален националист като Ярослав Качински в Полша, нито пък гръмогласен противник на либералната демокрация като Виктор Орбан в Унгария.

Реклама

Неговата консервативна партия ГЕРБ, подобно на ХДС, е уважаван член на ЕНП. Борисов е човек на задкулисните сделки, който се споразумява с олигарси, поставя под натиск противници и съратници, раздава важните постове на свои послушници и прикрива презрението си срещу демокрацията и човешките права зад една грубовата простонародност“, допълва Шпигел.

В статията става дума и за собственика на „Хиполенд“ Мариан Колев и за инцидента със сина му по време на протестите.

Авторът Ян Пул коментира: „В системата на Борисов противниците не отиват зад решетките, както в Турция – тях просто ги сплашват. Властите са инструмент за господство.

И макар че накрая вътрешният министър се извини, Колев прие претърсването като предупреждение“, отбелязва изданието. „Защото има случаи, в които се отнема имуществото на предприемачи, настроени критично към властта. Всички прокурори се подчиняват на Борисов. Подобни издевателства обикновено се съпътстват от кампании във верните на Борисов медии.“

1 Коментар
  1. Цецка казва

    Борисов е прост селтак и хитрец грандоман.
    Прост като галош. Ама хитряга като лисунгер

    Вече е продаден отдавна от покровителите си

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.