НЯМА СПАСЕНИЕ: При Бойко яко ще се мре – той трупа евро и злато, народът – некролози (Топ причини защо премиерът е неадекватен)

0 5 173

В стилистиката на любимеца на ГЕРБ проф. Венцислав Мутафчийски, който, забравил Хипократова клетва и елементарната човечност, заплаши народа, че „яко ще се мре”, трябва да си признаем, че е прав.

Наистина яко ще се мре под сикаджийския ботуш на Бойко Борисов, който повече от десетилетие трупа в чекмеджетата пачки евро и кюлчета злато, откраднати от нашия джоб. През това време народът трупа некролози – заради неадекватните мерки срещу Covid-19 само за последните две седмици починаха над 300 човека, сред тях и петима учители…

Световната история познава и други диктатори, къде-къде по-умни и харизматични от недоразумението от Банкя. И нито един не се е измъкнал, за да похарчи заграбеното.

Добрата новина е, че такава съдба очаква и мутратата-тиранин.

Лошата – че докато го изритаме от властта и го пратим на мястото му със заслужена присъда, народът яко ще мре.

За поводите за оставката на Бойко Борисов през последните месеци се изписаха тонове мастило. Видя се, че въпреки всенародния гняв закърменият в СИК министър-председател няма да си тръгне доброволно от държавното виме, което изсмуква заедно с кръжеца си от олигарси.

За бързо забравящите – ето само няколко от причините престъпният властелин с осанка и лексика на мафиот да бъде пометен:

1. Повечето от българите – 70%, нямат доверие на Бойко Борисов, нямат доверие на властите и това е причината да не спазват мерките срещу коронавируса. Оттук на принципа на доминото тръгват разрушителни процеси, които богат да бъдат озаптени само от ново правителство с нови лица, които нямат нищо общо с хунтата ГЕРБ.

2. Цял свят вече прогледна, че българският премиер е оплетен в корупция. Вече дори гербаджиите осъзнаха, че кражбите, лъжите и рекетът – държавен и мафиотски, остават безнаказани.

3. Бойко Борисов е първият министър-председател в историята ни, който е горд с визията на магураджия-махмурлия, който псува дори собствените си кадри, но това не е проблем (за справка – скандала с „простата кърджалийска п*тка” Цвета Караянчева)

4. Назначенията на Борисов на хора, зависими от властта, му дават хоризонта да манипулира техните решения изцяло в своя изгода. Пример – Бойко направи министър на здравеопазването човек с много зависимости в интимния си живот, който, обаче, се оказа компрометиран и като мениджър, след като остави 70 млн. дългове в управляваната от него „Александровска болница”. Сега професорът е в патовата ситуация да изпълнява нелепите заповеди на своя шеф, защото „или мълчиш, или гориш”.

5. Премиерът толерира кражбите от обществени поръчки във всички сфери на икономическия и социалния живот – здравеопазването, пътното строителство, енергетика, селско стопанство, туризъм. Не друг, а Бойко Борисов постави „братовчеда Ради” да разпределя порциите с милиардите за магистрали, които в голямата си част потъват в банки зад граница.

6. Не друг, а Бойко Борисов лъсна в аферата „Барселонагейт” с прехвърлените над 3 млн. евро за „Мис Бикини” Борислава Йовчева, която е родила тайно поредното му дете.

7. Не политическите врагове, а самият министър-председател скапах бизнес средата и поради тази причина се получи непреодолимата пропаст в здравната и пенсионната система, защото не може един работещ с осигуровки да плаща/внася дължимото за един пенсионер и на един държавен служител-хрантутник.

Реклама

8. Не друго, а правителството на ГЕРБ прогони над 7000 лекари и медицински сестри, които пред последните 5 години потърсиха препитание зад граница, а сега, във времето на ужаса „коронавирус”, няма кой да лекува народа.

9. Нали не сте забравили, че Бойко Борисов и ГЕРБ се съгласиха да превърнат България в имигрантско гето и дори приеха закони, според които ние трябва да интегрираме пришълците като им намерим работа, докато заделяме за издръжката им повече пари, отколкото отиват за пенсионерите.

10. Кое правителство подписа убийствените търговски договорки СЕТА и ТТИП? Тези споразумения предвиждат безконтролното нахлуване на ГМО-продукти в България и буквалното убиване на хората, които ги консумират. Какво е това, ако не огромно престъпление срещу и живота и здравето на българските граждани?

11. Бойко Борисов ни загроби и финансово – само покрай коронавируса изчезнаха 4 милиарда лева, докато здравните власти спряха повторните PCR тестовете на вече излекувалите се с оправданието, че… няма пари?! Равносметката обаче е още по-отчайваща – за последните десет години Бойко Борисовата хунта ГЕРБ е взела общо 30 млрд.лв. заеми. Срещу тях имаме спад на качеството на здравеопазването, увеличаване на функционалната неграмотност на децата, увеличаване на неравенствата и все по-нездравословна околната среда.

12. Не на последно място – вместо начини за справяне с кризата и търсене на изход от бедността, Бойко Борисов яха „джипката” за 250 000 лева в безсмислени обиколки по села и паланки, където се показва като панаирджийска мечка пред оредяла публика гербаджии. Това е чиста проба перверзна подигравка с България – хората са на площада с искане за оставка, Баце седи на пън пред ракиджийницата и обсъжда колко добре се движим финансово.

При това без маска, за което властите ни хвърлиха прах очите ни с две глоби за Баце по 300 лева.

Изводът е, че проф. Мутафчийски се оказа прав – яко ще се мре под каскета на хунтата. От нас зависи докога ще продължи този геноцид.

Стефан Апостолов, специално за Narod.bg

Още по темата:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.