Бъдещ реаниматор каза истината: Учим онлайн, след време ще ви лекувам, страх ме е! (ИЗПОВЕД)

1 1 945

Студентката по медицина Йоли Златкова каза истината за хаотичните мерки на правителството към коронавируса. Докато хунатата обмисляше да ни сложи маски навън, а остави отворени стадиони и дискотеки, бъдещите лекари бяха пратени да се обучават онлайн, припомня Narod.bg.

Затова и бъдещият анестезиолог и реаниматор Йоли Златкова основателно се страхува от мига, в който ще трябва да лекува пациенти.

Тревогите си бъдещият доктор сподели на стената си във фейсбук, видя Narod.bg.

Ето какво пише в публикацията си Йоли Златкова:

Бъдещ анестезиолог и реаниматор, настоящ студент по медицина, обучаващ се ОНЛАЙН и работещ в Отделение по анестезиология и интензивно лечение ПРИСЪСТВЕНО – това съм аз и след 7-8 години ще трябва да ви лекувам. Не знам дали вас това ви плаши, но мен определено.

Как се става лекар онлайн – не знам, но и не искам да съм част от този експеримент. Как се минават клинични цикли дистанционно? Питайте МУ-София. Как се изкарва половината от 3 курс без НИТО ЕДНО упражнение (било то и онлайн)? Питайте МУ-София.

От 29 октомври всички ВУЗ-ове, включително и медицинските университети, минават на онлайн обучение за 2 седмици… уж. Същевременно на огромна част от обществото не му пука нито за дистанция, нито за правилно поставени маски. Общество, за което COVID-19 е поредица от конспиративни теории.

А при положение, че огромна част от студентите в 4 и по-горен курс са активно работещи, не виждам защо посещаването на болниците за упражнения трябва да е проблем.

Реклама

Да приравним обучението на бъдещи лекари към останалите е меко казано абсурдно, защото от настоящите студенти в медицинските университети в България ще зависи нечий (може би вашият, пък и моят) живот.

И понеже това няма да се промени, поне бъдете социално отговорни, пазете себе си и останалите.

Коментарите на поста също са показателни.

Денислав Здравков признава:

Ами паника. Мен ме е страх повече от лекари, завършили дистанционно практика, отколкото от вируса. Не отричам, че съществува, ама първото е доста плашещо и показва тоталната липса на мисъл в ръководството на държавата.

Катрин Първанска пък написа:

Фактите са на лице! За съжаление, МУ-София, от личен опит, успяват все повече да се закопаят и да се превърнат в дъното. Хубавото е, че в България има и други университети, които подготвят прекрасни кадри, а и обучението им не е проформа, както е при МУ-София, или липсващо, дори и дистанционно.

Жалко за студентите в „елитното“ МУ София и браво на студентите, избрали да следват в МУ-Пловдив, МУ-Плевен и знам ли, може би и другите медицински университети в страната.

Защо „браво“? Защото гореспоменатите от мен университети, за разлика от МУ-София, знаят как да преподават дистанционно и го правят напълно успешно!

Галина Великова сложи точка на спора:

Не мисля, че се става лекар с онлайн обучение! По- добре нулева година, отколкото това безумие! А анестезиолог и реаниматор не се става току-така!

1 Коментар
  1. Ив казва

    Не мога да разбера от статията момичето студентка ли е по медицина или специализант по анестезиология и реанимация? Защото разликата е огромна и ако е специализант вече е меко казано дебилно да не е в болницата и да си е вкъщи онлайн? Ако обаче е студентка няма как да говорим за бъдещ анестезиолог-реаниматор, тъй като не знаем каква ще е реално бъдещата и специалност след години и далеч не е толкова стряскащо ако не е на стаж за 2 седмици, въпреки, че аз съм ЗА това студентите по медицина да имат запазени присъствени стажове в болниците!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.