ГЕРБ ни води към гибел: Студентите по медицина учат онлайн, но тенис турнирът ще е пълен с публика? А здравният ни плаши: Чакаме по 700 жертви на ден

2 2 897

Хаотичните мерки срещу коронавируса водят България до гибел. Това е изводът от сбърканите заповеди на властта, всяка една от която отменя предната, припомня Narod.bg. Първо нямаше да има затворени училища, после се оказа, че гимназистите минават онлайн, а днес до. Ангел Кунчев от НОЩ си призна, че вече обмислят и малките ученици да си останат вкъщи.

Доказан експерт като бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски стигна и по-далеч пред bTV: „Я ми кажете как се обучава студент по медицина дистанционно?! Например, във втори курс. Когато трябва да реже, да пипне, да види. Или зъболекар, който трябва да види зъба и т.н.”

Журналистът Миролюба Бенатова коментира скандала на стената си във фейсбук пестеливо, но достатъчно ясно: „Но пък тенис турнирът ще е с публика. Приоритети”, установи репортер на Narod.bg. Бенатова им предвид Sofia Open 2020, който ще се проведе пред публика между 7 и 14 ноември в зала „Арена Армеец” в София.

На този фон опасно близкият приятел на Владо Карамазов – здравният министър проф. Костадин Ангелов реши да паникьоса докрай побъркания вече народ с изцепката, че може да имаме по 600-700 жертви на Covid-19 на ден.

Въпросът всява ли министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов наистина трябва да бъде поставен на глас пред управляващите.

Пред Нова телевизия професорът заяви, че България е на едно от водещите места по смъртност в Европейския съюз и това ни притеснява.

„Ако статистиката и числата, които казват математиците са верни е възможно да имаме по 600-700 жертви, аз се надявам това да не се случи”, каза едно към едно здравният министър.

Засега обаче нямало предложения от главния държавен здравен инспектор за следващи мерки.

Реклама

Моментната ситуация около пандемията в страната проф. Ангелов определи като контролируема.

„Трудно е да се прогнозира как ще се развие пандемията у нас, тъй като около болестта все още има неизвестни. Не изключваме възможността за създаване на полеви болници. За тях обаче трябва да намерим лекари, сестри и санитари. Те обаче в момента са недостатъчно”, обяви министърът.

Той посочи, че вниманието и усилията на властите сега са насочени към лечебните заведения и се работи по тяхното преструктуриране. „Издадохме заповеди за спиране на плановия прием и операциите. Нека кажа, че това не е самоцел на министъра. Изказаха се твърдения, че спираме лечението на българските граждани. Категорично държа да подчертая, че не спираме нито едно лечение. Няма да има човек, който да не се лекува навреме. Спешните състояния могат да получат помощ”, категоричен беше здравният министър.

Проф. Костадин Ангелов коментира последните въведени мерки, които по думите му са взети след обсъждане с експертни съвети, лекари и директори на болници. „В момента, в който главният държавен здравен инспектор входира мерките в Министерството на здравеопазването, същия ден моята заповед беше факт. Мерките трябваше да бъдат изпипани в детайл”, каза той.

Министърът е на мнение, че новите наложени ограничения не са закъснели. Подчерта, че никой политик не се е опитвал да му повлияе при вземането на решение. „Влияят ми професионалистите и от първия ден, в който съм седнал в стола на здравния министър, съм казал, че хората, които аз слушам, са доказалите се професионалисти”, допълни проф. Ангелов.

Ресорният министър отново повтори, че карантината за контактните лица е валидна за всички български граждани и нейната продължителност е десет дни след срещата с инфектиран.

Относно вдигнатата карантина на президента, Ангелов обяви, че това е грешка.

„Ако в последните 10 дни президентът е имал контакт с положителен, той трябва да е под карантина. Подчертавам, че министърът на здравеопазването дава рамката. Органите на РЗИ са тези, които я поставят и вдигат със съответните предписания. Не мога да кажа дали Радев е под карантина”, заяви още той.

Оставката на директора на Столичната здравна инспекция – д-р Данчо Пенчев, проф. Ангелов обясни, че е подадена по лични причини и няма общо с вдигнатата карантина на политици.

2 Коментара
  1. БОГА казва

    Знаете ли защо, НЕ спряха тенис турнира??? Защото тази година го организира Домусчиев и ще се набута с пари и ако го затворят!! ПРОВЕРЕТЕ ГО, знам го от СИГУРЕН ЧИВЕК

  2. Бахур Бахар казва

    Чак сега ли разбрахте, че АЗ ви провеждам контролиран Геноцид за да настаня майчиния си народ-евреите, като господари на тази древна земя! Това е благодарността на евреите за факта, че сте ги спасявали от изтребление по времето на Хитлер, който също е евреин и е изтребвал тези от тях, които са предали религията и народа си!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.