ОТВРАТИТЕЛНО: Държавата на ГЕРБ печели 350 бона на ден от тестове, безплатни няма и на най-бедните

0 2 957

Държавата на ГЕРБ прибра само за един ден над 350 000 лева печалба от тестовете за коронавирус! И докато Бойко Борисов се хвали, че България била отличник при справяне с кризата покрай вируса, по света правителствата отпуснаха маски, тестове и дезинфектанти напълно безплатно, разкри Narod.bg.

Докато ГЕРБ нагло лъже за похарчените пари в битката срещу Covid-19, властта не осигури безплатни тестове дори за най-бедните. А за онези, които трябваше да бъдат тествани втори път след прекарване на болестта, решението бе – няма нужда от тестове. Причината – сакън, да не се даде нещо без пари на народа.

Ето целия корупционен хаос, синтезиран в няколко изречения от журналиста Генка Шикерова, „насладете” се на безобразията на хунтата:

Реклама

9038 теста в петък. 120 хил. лв. плаща държавата за тестове (по Борисов). Държавната цена е 60 лв. (НЗОК). Това би трябвало да значи 2000 теста, платени от държавата. За останалите 7038 се предполага да са платени по “пазарни” цени между 90-120 лв.

При надценка средно от около 50 лв. Това прави печалба от над 350 хил. лв. на ден.

Обсъждат се всякакви мерки, но не и как в условията на задълбочаваща се криза, държавата да ограничи надценките.

И не само, че не се мисли в тази посока, а Министерството на здравеопазването също ще сложи цена от 130 лв. за PCR без направление.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.