Цветанов със скандално разкритие: Не Орешарски и Първанов, а Борисов, Дончев и Теменужка са руските лобисти

1 6 363

Скандално разкритие направи лидерът на „Републиканци за България“ в интервю днес, видя Narod.bg. Най-големите лобисти на руските интереси в България не са Георги Първанов и Пламен Орешарски, а Борисов, Дончев и Теменужка Петкова, обяви бившият втори в ГЕРБ.

„Трябва да се отграничим от политиканстването, защото с популизма, който наблюдаваме през последните години, никой не решава проблемите. Необходим е политически и обществен консенсус, но когато няма политическа воля за това, няма как да се стигне до истината. Държавата днес отсъства от реалните геополитически решения“, заяви председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов пред Zagoranews.bg.

„Мисля, че в „Републиканци за България“ ще има повече нови лица, които не са свързани с формацията, в която бях преди време. Не съм затворил телефона и не съм обърнал гръб на всеки, който е поискал да подкрепи „Републиканци за България“. Днес политическите дебати са много принизени и вече са по-скоро махленски. Ние ще се фокусираме върху това, чрез експертиза да даваме политически послания, защото има много проблеми, които не са решени. Трябва да се отграничим от политиканстването, защото с популизма през последните години не се дават конкретни решения на проблемите. Трябва да говорим за това, какво трябва да направят политиците, а не само да се грижат за събиране на гласоподаватели, криейки информация“, каза още Цветан Цветанов.

Реклама

В момента основният дебат е защо Румен Радев е отишъл в Естония и кой е дал информация за срещите му преди това, но никой не подкрепя домакинството на „триморието“ през 2021 г. и какво можем да постигнем с тази инициатива. Институционалното и личното противопоставяне доведе до там, че всичко е доведено до махленски език. Ние отсъстваме от реалните геополитически решения“, каза Цветанов.

При „Турски поток“ трябваше да има национален консенсус, а не да прегръщаме това, което предлага Русия, защото виждаме, че страната ни ще понесе огромни щети. Българският данъкоплатец ще плаща 3 млрд. лв., но тази сума няма как да се възстанови от „Газпром“ с тези 90% резервиран газ, който ще потече. Това е нарушаване на европейското законодателство, отклонение на евроатлантическия ни път. Най-големите лобисти на руските интереси не са Георги Първанов и Пламен Орешарски, а Борисов, Дончев и Теменужка Петкова. Когато бях в парламента и трябваше да се вземе решение за АЕЦ „Белене“, казах, че не трябва да се взима това решение. В парламента успяхме да направим мнозинство. В днешното състояние на българския парламент, няма кой да води смислен дебат за темите, свързани с националната сигурност и с хоризонта, който трябва да очертае страната ни, коментира лидерът на „Републиканци за България“.

Борисов умело маневрираше между всички. Той смяташе, че ще може да надиграе всеки, за да прокара руските интереси, каза още Цветанов.

1 Коментар
  1. ИВАН ХАДЖИЕВ казва

    за кратко време Цветанов създаде структурите на престъпната шайка ГЕРБ, опустошила страната ни от икономиката та до културата.Хванаха го в кражби и аферата с апартаментите, изхвърлиха го позорно, сега си отмъщава и прави втора ГЕРБ, която ще бъде в коалиция с първата шайка ГЕРБ, сега ни прави разкрития и ни чете морал, а е за съд и затвор като зловещия Боко.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.